Последните 10 години вървим все нагоре, заяви министър-председателят Бойко Борисов

...
Последните 10 години вървим все нагоре, заяви министър-председателят Бойко Борисов
Коментари Харесай

Борисов: Инвестираме милиарди и пак сме на излишък

Последните 10 години вървим все нагоре , съобщи министър-председателят Бойко Борисов на церемонията по награждаването на „ Мистър и Мисис Икономика “. Премиерът почете влиятелния бизнес конгрес, пред участниците на който не пропусна да изтъкне позитивното икономическо развиване на страната ни. Борисов цитира данни от Световната банка, съгласно които България отбелязва само прогресивен тренд през последните 10 години.

„ Тази вечер сме се събрали на едно мероприятие за положителни вести. Искам да благодаря на всички вас, които със своите умения и деятелност давате опция стопанската система да пораства. Много елементарно се наблюдава развиването на една страна и може да видите по кое време е бил застоят в България “, сподели министър председателят.

Той увери, че макар огромната задлъжнялолост в международен мащаб, страната ни се стреми да харчи „ деликатно и спестовно “, само че в същото време влага в главните си цели. За образец той даде огромните инфраструктурни планове в София, както и градежът на автомагистралите „ Европа “ и „ Хемус “.

По този мотив Борисов реши да се пошегува с обстоятелството, че дълго време хубавият път е стигал само до Правец, родното място на Тодор Живков: „ Аз за Банкя го оставих финален “. -->

„ Два големи газопровода – един за полутечен газ, с цел да ни даде действителната газификация и един директен, „ Балкански поток “, продължи да изрежда министър председателят. Той напомни, че единствено за последните няколко години страната ни е похарчила милиарди левове в разнообразни планове.

„ Всичко това и отново сме на остатък ", безапелационен бе Борисов, който се реши да се пошегува още един път, само че този път с новите американски изтребители. „ Нови, да си хвърчат “ , сподели той пред препълнената зала.

„ Мощно влагаме в здраве, спорт, просвета, археология “, приключи изявлението си министър-председателят.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР