Последни сме в Европейския съюз по четене, математика и науки.

...
Последни сме в Европейския съюз по четене, математика и науки.
Коментари Харесай

Учениците ни са последни в ЕС по четене, математика и науки

Последни сме в Европейския съюз по четене, математика и науки. Това сочи статистиката на Европейската комисия. Два пъти под междинното равнище на Евросъюза са знанията на 40% от учениците у нас по математика, четене и науки. Отличници в тези области са Естония и Финландия.

В същото време броят на прибързано напусналите системата на образование е намалял за пръв път от 2011 година, само че към момента остава над междинното за Европа.

От Министерство на образованието споделят, че плодовете на новите стратегии ще берем при идващото проучване.

„ Трябва да отбележим, че тези резултати са от 2015 година и на процедура следва идващото проучване. Реформите в образованието дават резултатите по-бавно, защото се изисква минаване на избрани стадии и степени”, разяснява Ваня Трайкова, специалист в МОН.

Докато чакаме резултатите, приключилите у нас към момента не дават отговор задоволително на потребностите на бизнеса. Според шефа на Професионалната гимназия по електротехника и автоматика крачката напред била направена с дуалното обучение.

Като достижения в отчета се регистрират понижаване броя на напускащите учебно заведение, нарасналите заплати на преподавателите и дуалното образование в учебните заведения у нас.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР