Последни изследвания разкриват, че кимионът би могъл да се окаже

...
Последни изследвания разкриват, че кимионът би могъл да се окаже
Коментари Харесай

Само с 1 лъжичка дневно от тази подправка може да свалите 28 кг за една година

Последни проучвания разкриват, че кимионът би могъл да се окаже по този начин дълго чаканата панацея против затлъстяването. Диетолози настояват, че едвам чаена лъжичка на ден от публикувана в Индия и Близкия изток фалшификация може да ни помогне да свалим забележителните 2 кг на месец - освен това без да вършим други диети и извършения.

Най-хубавото на горното изказване е, че горящите непотребни килограми качества са научно потвърдени от учените в университета в Йорк, Англия.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ВАЖНИ И ЦЕННИ СЪВЕТИ И НОВИНИ САМО В НАЙ-ПОЛЕЗНИЯ ЗДРАВЕН САЙТ ZDRAVE.TO В проучването им взели участие 88 дами, имащи проблем със затлъстяването. Участничките в опита били разграничени на две групи. Първата приемала по три грама кимион дневно и 15 грама нискомаслено кисело мляко. Втората група приемала единствено кисело мляко.

Опитът траял три месеца. Резултатите посочили, че първата група дами изгорили цели 15 % от телесните си мазнини, до момента в който другите участнички изгубили едвам 5 % от тежестта си. Учените заключили, че кимионът подтиква изгарянето на мазнините. Той влияе директно на метаболизма, като го ускорява с 25 %.

Други проучвания настояват, че кимионът оказва помощ за по-качественото преправяне на храната. Това влияние на подправката учените отдават на богатото ѝ наличие на желязо. Този тип минерал укрепва храносмилателния тракт и предотвратява складирането на мазнини в организма.

Още не сте уверени в чудотворното влияние над диабета? Доклад на държавния департамент за битка с диабета към американското Министерство на здравеопазването твърди, че кимионът всмуква сполучливо питателните субстанции и предотвратява диабета. Честата му приложимост намалява равнищата на нездравословния холестерол и триглицеридите.

Най-хубавото е, че не бихте могли да прекалите с потреблението на кимион. Изследванията са посочили, че няма странични резултати на хранителния режим с включен кимион. Можете ли да кажете същото за таблетките за намаляване, които се продават в магазини и аптеки.

Ако решите да изпробвате тази диета, знайте, че не е нужно да консумирате кимиона изсъхнал. Просто прибавете към този момент упоменатата чаена лъжичка в порцията си. Освен че ще отслабнете, можете да се изненадате прелестно от усета, който придава подправката на ястието ви.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР