Последни актуализации за войната в УкрайнаТя беше осъдена в четвъртък

...
Последни актуализации за войната в УкрайнаТя беше осъдена в четвъртък
Коментари Харесай

Саша Скочиленко: Руска художничка, която размени ценовите етикети в супермаркета с антивоенни послания, осъдена на седем години затвор

Последни актуализации за войната в Украйна

Тя беше наказана в четвъртък за хипотетично дискредитиране на съветските въоръжени сили.

Предвид 19-те месеца, които тя към този момент е прекарала в следствения арест, присъдата ще бъде понижена с повече от две години.

Прокуратурата твърди, че тя е работила от политическа ненавист.

Скочиленко обаче споделя, че не е била нито политически деятел, нито екстремист, а е работила от пацифистки убеждения.

AI съставлява възходяща опасност до идващите общи избори, предизвестява организацията за киберсигурност на Обединеното кралство

Тя сподели на съдията в последното си изявление, че казусът е „ чудноват и комичен “ и че даже чиновниците в нейния център за задържане са били изумени от обвиняванията. < /p>

Тя също по този начин посочи, че наказателното гонене на нейния случай и забележителното медийно отразяване, което е получило, са популяризирали посланието доста по-широко, в сравнение с другояче би могло да се реализира посредством слагане на пет листа хартия в супермаркет.

„ Ако не бях задържана “, сподели тя пред съда, „ това щяха да знаят единствено една баба, касиер и охранител в магазин „ Перекресток “.

„ Е за какво не моите следователи и прокурори са изправени пред обвинявания по член 207.3 (от съветския Наказателен кодекс, който санкционира общественото разпространяване на съзнателно погрешна информация за потреблението на съветските въоръжени сили), единствено аз? "

Изображение: Скочиленко правеше сърдечни знаци от вътрешната страна клетката в съда

Облечена в тениска с тай дай с голямо алено сърце начело, Скочиленко правеше сърдечни знаци от вътрешността на стъклената клетка, до момента в който поддръжниците й скандираха „ срам “ и „ независимост “ след прочитането на присъдата на открито.

Тя изряза нежна фигура, заобиколена от едри, облечени в балаклави полицейски пазачи, някои от които имаха „ Z “ на каските си, признакът на акцията на Русия в Украйна.

Нейните поддръжници са загрижени, че нейният затвор може да се трансформира в смъртна присъда, като се имат поради няколко тежки здравословни положения.

Скочиленко е писала в предишното за битките си с психологичното здраве, в това число биполярно разстройство. Тя също има присъщ сърдечен недостатък и страда от целиакия.

Изображение: Скочиленко не съумя да сдържи страстите си, когато присъдата беше произнесена. Изображение: Художникът беше задържан и вкаран в пандиза през април предходната година след случая в клона на веригата супермаркети Perekrestok

Нейните юристи и поддръжници са загрижени, че няма да й бъде обезпечена храната или здравната помощ, от която се нуждае, когато бъде преместена в затворническа колония.

Откакто Кремъл вкара законодателството предишния март, криминализиращо всяко хипотетично дискредитиране от въоръжените сили, близо 750 души са били изправени пред наказателни обвинявания, съгласно правозащитната група OVD-info, която документира политическо гонене.

Прочетете повече:
Камерън се среща със Зеленски в Киев

Случаят на Скочиленко е един от най-известните, дружно с видни политически деятели като Иля Яшин, който получи осем години и половина затвор предишния декември по сходни обвинявания.

Художникът в началото е докладван в полицията от един от клиентите на супермаркета.

Според локалната медия в Санкт Петербург, Bumaga, която е съумяла да наблюдава този клиент, те самите са били сюрпризирани от присъда, казвайки на публицистите, че „ за части хартия, несъмнено, трябваше да е по-малко “.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР