Последната свръзка, съединяваща морската и наземната секция на газопровода Турски

...
Последната свръзка, съединяваща морската и наземната секция на газопровода Турски
Коментари Харесай

В Турция съединиха морската и наземната част на Турски поток“

Последната взаимозависимост, съединяваща морската и наземната секция на газопровода „ Турски поток “, бе заварена в Турция, оповестява операторът на плана South Stream Transport B.V., предава ТАСС. В изказването се отбелязва, че това „ символизира завършването на целия комплекс от работата по основаването на газорповодна система в Черно море “.

 Снимката е илюстративна Снимката е илюстративна © БГНЕС
Техническата интервенция, която се назовава надводно припокриване, включваше покачване на крайбрежните и дълбоководните сектори от морското дъно до специфична платформа над водата и заваряването им в една тръбопроводна линия. Общото тегло, което е вдигнато по време на работата, е към 409 тона и след деликатна инспекция на заваръчната линия, газопроводът е положен на морското дъно на дълбочина 32 м. Тази интервенция е осъществена и в двете тръби в съветските води през януари-февруари 2019 година

Дълбоководното полагане на тръбите бе осъществено от най-големия строителен транспортен съд в света „ Пайъниъринг спирит “, а в крайбрежните сектори е задействан корабът „ Лорелей “. След завършването на интервенцията по надводното заваряване е приключено физическото сливане на сектора на сушата в Русия наоколо до град Анапа с приемния терминал наоколо до град Кийкия в турския район Тракия. Компресорна станция " Русская ", която ще обезпечи нужното налягане за превозване на газ през Черно море, както и сектора на сушата в Русия, е изцяло подготвена за започване на употребата. Очаква се новият газопровод да стартира да работи в края на 2019 година, се споделя в известието.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР