Последната статистика на АСЕА, засягаща продажбата на нови коли през

...
Последната статистика на АСЕА, засягаща продажбата на нови коли през
Коментари Харесай

Кой как продава коли в Европа и у нас

Последната статистика на АСЕА, засягаща продажбата на нови коли през октомври тази година, демонстрира сериозен растеж от 8.7%. У нас той е още по-голям. Според ACEA продажбите на нови коли в България са се повишили през предишния месец с 9,2% до 2 798 броя по отношение на година по-рано, когато са продадени 2 562 автомобила. Ръстът в продажбите на нови коли в България идва и откакто през септември тази година само в нашата страна беше регистриран спад с 8,6 на 100.

Този абсурд се изяснява с извършения авто салон през октомври в България, където бяха регистрирани много продажби. Иначе, през октомври продажбите на коли в Европа - 27 страни от Европейския съюз (с изключение на Малта) плюс Исландия, Норвегия и Швейцария нарастват с 8,7%, откакто се покачиха с 14,5% през септември.

Броят на записаните нови коли в района през октомври е 1,178 милиона по отношение на 1,084 милиона през октомври 2018 година, се споделя в известие на Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA). Това е най-високата цифра за октомври от 2009 година Значително нарастване на продажбите обаче се дължи и на ниската база за съпоставяне, се споделя в прессъобщението на ACEA.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР