Последната седмица се очертава като най-наситената с активности от началото

...
Последната седмица се очертава като най-наситената с активности от началото
Коментари Харесай

ГЕРБ срещу БСП - какво показва социологията на залите?

Последната седмица се обрисува като най-наситената с интензивности от началото на акцията за евроизборите. Освен пред телевизионния екран, главните политически сили и анализаторите мерят по какъв начин се движат и по места, при срещите си с гласоподаватели, написа topnovini.

Вчера Видин бе сцена на същинска политическа борба, откакто в един и същи ден двете съществени партии проведоха събития в града.

“Видин с мощна поддръжка за Българска социалистическа партия и Сергей Станишев” - по този начин се назовава албумът със фотоси, който водачът на ПЕС е споделил в персоналния си профил. От деликатно подбраните фрагменти се вижда, че празните места в залата са малко и множеството от тях са “покрити” с балони.

Запознати настояват, че този приом Столетницата употребява и в други събития от акцията си.



Кадри от локална кабелна телевизия обаче демонстрират, че в действителност празните места в залата са много повече.

„ Г-н Станишев, чакаме от Вас да защитавате нашите ползи в Европейския парламент. Трябва да останете там, с цел да върнете Северозапада на мястото, което му се полага”, декларирали са присъстващи по време на срещата, излиза наяве от думите на самия Станишев.

“В цяла България върви развой на замиране и обезлюдяване с централизация на популацията единствено в няколко огромни центрове”, твърди още в поста си водачът на ПЕС. Видно от фрагментите обаче - обезлюдяването проличава най-вече при събитията на партията, която го е издигнала.

В същия ден, в същия град и ръководещите от ГЕРБ вършат акцентно събитие, този път - в по-голяма зала, при по-голяма запълняемост на местата. “Няма по какъв начин Франс Тимерманс от ПЕС да пристигна в България, тъй като той е нежелателен от Българска социалистическа партия. Знаем и каква беше драмата с мястото на Станишев в тяхната листа. Нашите претенденти за евродепутати бяха определени от структурите ни в цялата страна и получиха мощната поддръжка на претендента на ЕНП за ръководител на Европейска комисия Манфред Вебер” това е декларирал Цветан Цветанов пред над 1000 души във Видин по време на срещата, на която е участвала и някогашният министър и сегашен претендент за евродепутат Лиляна Павлова.





“Споделих, че е редно да попитаме Сергей Станишев, който по същото време бе в друга зала във Видин - за какво при тяхното ръководство ни стопират еврофондовете, за какво държавното управление на ГЕРБ завари два пилона в река Дунав и един съвсем провален план за Дунав мост 2?”, отбелязва още Цветанов в профила си.

Макар Видин да е един от най-сложните райони във всяка предизборна акция, вчерашният ден сподели доста по-голям интерес към събитието на ръководещите, в сравнение с към срещата със Станишев. Дали повода е в различията сред водача на ПЕС и Корнелия Нинова или заради друга причина - следва да забележим в неделя.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР