Последната седмица на емблематичната филмовата кампания „Треска за Оскари“ ще

...
Последната седмица на емблематичната филмовата кампания „Треска за Оскари“ ще
Коментари Харесай

Златна селекция и три поредни премиери в последната седмица на „Треска за Оскари“

Последната седмица на емблематичната филмовата акция „ Треска за Оскари “ ще сервира незабравимо екранно преживяване на киноманите със златна селекция от 3 до 9 февруари, всяка вечер, от 21.00 ч. Сред изненадите на KINO NOVA е и поредност от три отличени министър председатели, с впечатляващите истории за неизразим боязън, същинска всеотдайност и галактически завършения.

В първата вечер на петата златна седмица именитият режисьор Франсис Форд Копола показва сагата за семейството Корлеоне с Марлон Брандо в ролята на Кръстника – Дон Вито.

Копола рисува смразяващата картина на възхода на една сицилианска фамилия, на загубата на властта и въздействието ѝ в Америка, както и предаването им от татко на наследник. Заснет по романа-бестселър на Марио Пузо, този брилянтен филм получава 3 награди “Оскар”, в това число за Най-добър филм и Най-добър артист за Марлон Брандо.



В продължението на сагата за сицилианската фамилия Корлеоне, което ще се излъчи във вторник от 21.00 ч., Копола ще опише две истории: тази за ранните години на Дон Вито, пресъздаден превъзходно от Робърт Де Ниро, и за издигането на сина му Майкъл (Ал Пачино) като новия Дон.

Лентата е номинирана за 11 награди „ Оскар “, от които получава 6, в това число за Най-добър филм, Най-добър режисьор и Най-добър артист в поддържаща роля (Робърт Де Ниро).

Последният филм от трилогията още веднъж е с присъединяване на Ал Пачино в ролята на Майкъл Корлеоне. Той ще има единствено две цели – да узакони фамилния бизнес и да си откри заместител. Единственият подобаващ претендент е Винсънт (Анди Гарсия), само че бурният му манталитет заплашва да въвлече семейството още по-дълбоко в незаконния свят.

В заключителния филм на Франсис Форд Копола вземат участие още Кийтън, Талия Шайър, Илай Уолак, София Копола и Джо Мантеня. Основавайки се на въздействието върху живота на безконечни фактори като власт, традиция, възмездие и обич, “Кръстникът III” получава 7 номинации “Оскар”.

В четвъртък от 21.00 ч. героят на Кевин Спейси ще предизвика киноманите с провокиралата голям брой полемики драма – „ Американски прелести “. Спечелилият 5 награди „ Оскар “ филм споделя за Лестър Бърнам, който, подтикван от неразрешени пристрастености, взема решение да внесе известни промени в живота си.

Колкото повече се освобождава, толкоз по-щастлив е той, а това е още по-влудяващо за околните му. Но Лестър скоро научава, че за безспорната независимост се заплаща висока цена…

Следва първата от трите следващи звездни министър председатели. В хорър-трилъра „ Нито тон “ в петък четиричленно семейство би трябвало да направи всичко по силите си, с цел да се отбрани в свят, населяван от злокобни създания, чиито инстинкт за ловуване се задейства щом засекат тон.

Принудени да не издават никакъв звук, те намират леговище в изоставена хижа, с което обаче заплахата не стихва. Напрегната лента е режисирана от Джон Красински, който влиза и в основната роля дружно със брачната половинка си – актрисата Емили Блънт.

Военната драма „ 13 часа: Тайните бойци на Бенгази “ също ще направи своя дебют в златния месец по KINO NOVA. В събота от 21.00 ч. в неофициална база на Централно разузнавателно управление на САЩ в Бенгази група от някогашни военни реализатори се грижат за сигурността.

След рухването на Кадафи силите се трансформират и общият климат става променлив - военните оръжия са към този момент свободно налични. В нощта на 11 септември 2012 година убежището на посланика на Съединени американски щати е атакувано от орди от тежко въоръжени локални поданици. Единствените сили, които желаят и могат да я защитят, са шестима смели мъже.

В неделя край на „ Треска за Оскари “ ще постави премиерата на 13-ият филм от вселената на Стар Трек – „ Стар Трек: Отвъд “. Лентата с начален час 20.00 ч. ще придвижи феновете на галактическия транспортен съд „ Ентърпрайз “, който е атакуван от неудържима вълна свирепи извънземни.

С екипаж, затънал на непозната планета и без забележими средства за избавяне, те би трябвало да се борят с безмилостен зложелател и неконтрилируемата му ненавист към Федерацията. Звездните имена в тази епична галактическа сага са Крис Пайн, Закари Куинто, Зоуи Салдана и Идрис Елба.

Ценителите на седмото изкуство могат да вземат участие в специфична онлайн игра на kino.nova.bg/Oscars и да получат опцията да станат част от най-бляскавото киносъбитие в света – премиите „ Оскар “. Победителят от тях ще има опцията да се причисли към публиката покрай Червения килим на идната гала през февруари 2021 година дружно със собствен непосредствен.

Кампанията „ Треска за Оскари “ ще предложи на киноманите опцията да проследят тричасово особено студио с директни включвания от Червения килим на 9-ти февруари по NOVA.

А на 10-ти февруари в ефира на KINO NOVA от 03.00 ч. ще могат да се насладят онлайн на церемонията по връчването на 92-те награди „ Оскар “ на Филмовата академия на Съединени американски щати.

Кои ще бъдат огромните спечелили, следва да стане ясно скоро, а до тогава феновете ще могат да проследят най-интересните моменти от подготовката на церемонията и едни от най-бляскавите филми от света на киното – всеки ден от 21.00 ч., единствено в ефира на KINO NOVA.
.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР