Последната публикация на Слави Трифонов в личния му фейсбук предизвика

...
Последната публикация на Слави Трифонов в личния му фейсбук предизвика
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Едва ли ще ви изненадам, като ви кажа, че...

Последната обява на Слави Трифонов в персоналния му фейсбук провокира лавина от мнения. 

Ето какво разгласи Дългият:



" Едва ли ще ви изненадам, като ви кажа, че 32 български партии настойчиво отхвърлят да върнат непринудено надвзетите партийни дотации.
Припомням – откакто хванахме партиите, че са получавали по 13,23 лева на получен глас вместо законните 11 лв., Парламентът одобри закон, който ги задължава да върнат надвзетите пари.
Според този закон, в бюджета трябваше да се възстановят средства в размер на 14 463 706 лева
Ако беше останала капка морал и достолепие у партиите, те щяха да върнат непринудено парите мигновено – още в края на месец юни.
Днес е 11 септември и 32 партии се вършат на ударени и не желаят да връщат непринудено парите, които не им принадлежат. Благодарение на тяхната безочливост и лакомия, не са възобновени 5 291 214 лева

Към днешна дата най-вече дължи Българска социалистическа партия – над 3,5 млн. лева
След това най-вече дължат три партии от ръководещата коалиция – НФСБ, АТАКА и Вътрешна македонска революционна организация. Те не са върнали общо над 1,3 млн. лева Сигурно им е патриотично да не ги връщат.
На ударени се вършат и доста извънпарламентарни партии. Например, АБВ на Румен Петков не е възстановила 56 700 лева, ДСБ на ген. Атанас Атанасов – 47 078 лева, отрочето на Миглена Кунева ДБГ – 38 223 лева, „ Гергьовден “ на търсещия гении Дилов-син – 7 779 лева



Интересно е, че непозволено надвзетите дотации не е възстановила и изключително дейната в последно време партия Съюз на демократичните сили.
Господа демократи, на идната конференция с съдружния ви сътрудник ГЕРБ, поискайте им пари назаем. Сега са ви другари. ГЕРБ имат над 20 милиона лв. спестени и надали ще е проблем да ви дадат непостижимите за вас 21 841 лева Не се срамувайте, нали няма публицисти на тия конференции, ще си остане сред вас.

Николай Бареков също не желае да връща пари. Неговата партия „ Движение Презареди България “ дължи 38 904 лева или другояче казано – няколко бутилки скъпо шампанско в Сен Тропе.
Странно е, че партията не връща тази сума, в случай, че в края на 2018 година тя е заявила милион и половина лв. налични средства. Изводите оставям на вас.

Особено забавен е казусът с „ Глас национален “ на Светльо Витков и „ Движение 21 “ на Татяна Дончева. Партията на Светльо Хиподила до ден сегашен не ще да върне 15 539 лева, в случай, че в края на 2018 година е заявила налични 208 000 лева Партията на Татяна Дончева също не ще да връща почти същата сума – 16 324 лева
Какво още сплотява двете партии? Обединява ги това, че техните водачи ме упрекнаха в ликвидиране на дребните партии. Как тъкмо съм ги умъртвил – не знам.
Може би с моя екип не трябваше да разкриваме, че партиите са получавали повече пари от законно плануваното. Тогава Светльо Витков и Татяна Дончева с тия 15-16 000 лева напряко щяха да размажат огромните партии, напряко щяха да ги убият.
Или, може би, Светльо Витков и Татяна Дончева имат поради известната подправена мантра, че с 1 лев дотация се убиват дребните партии. Но.
Първо, 1 лев партийна дотация не е моя прищявка, а е воля на над 2 милиона и половина българи.
Второ, до ден сегашен дотацията от 1 лев на глас на практика не е влезнала в действие, последният транш към партиите беше през юли и беше по 11 лв. на глас. Искам да кажа, че и с 11 лв. дотация, съответно двете партии - „ Глас национален “ и „ Движение 21 “ очевидно са си от дълго време „ убити “. И не от мен.
Хората толкоз се избиват да гласоподават за тия две партии, такава електорална поддръжка получават, че от 2 години и половина не са получили и 1 стотинка дотация. От 2 години и половина дотацията им е 0 лева, просто тъй като не са си спечелили право на дотация. Но другояче ги умъртвявам аз с „ моята “ ниска дотация.

Но кое е най-важното, уважаеми сънародници?
Най-важното е, че всички тия партии, които не връщат надвзетото, ще имат наглостта да желаят вашето доверие на идните локални избори. А по какъв начин се гласоподава доверие на хора, които не желаят да върнат взетите по противозаконен метод ваши пари?
Ако някой има неплатени санкции за превишена скорост, за минаване на алено, за каране в насрещното, ще има ли морално право да се кандидатира за началник на КАТ?
Замислете се над това.

P.s. Това, че ГЕРБ възвърнаха 5,6 млн. лева не значи, че са в бяло. Защото точно държавното управление на ГЕРБ и в частност – министерството на Горанов погазваше закона и единствено за 2018 година раздаде непозволено над 6,5 млн. лева на партиите. "

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: