Последната проверка от Министерството на енергетиката на мина „Оброчище” е

...
Последната проверка от Министерството на енергетиката на мина „Оброчище” е
Коментари Харесай

МЕ е прекратило договора за концесия за мина Оброчище този месец


Последната инспекция от Министерството на енергетиката на мина „ Оброчище” е осъществена на 15.05.2018 година След констанирано несъблюдение на концесионния контракт, е насочна покана за непринудено осъществяване в 30-дневен период. В избрания с поканата за непринудено осъществяване период не са изпълнени паричните отговорности в размер на 130 хиляди лева, оповестиха от ведомството.

Така поради несъблюдение на главно договорно обвързване - за възнаграждение на концесионно заплащане, на 07.02.2019 година МЕ е спряло действието на контракт от 01.06.1999 година за даване на концесия с предмет „ Особено право на прилагане на подземни естествени благосъстояния – манганови руди посредством рандеман от находище „ Оброчище – Северозападен сектор “. Спирането на правата по концесионния контракт не анулира задължението на концесионера да поддържа за своя сметка рудника в предексплоатационно положение с нужния водоотлив и вентилация.

По информация от чиновници на „ Евроманган “ АД, не са изплатени заплатите от м. юли 2018 година, а дължимите суми за електрическата енергия се заплащат със забавяне. В края на месец януари е извършена среща сред представители на Министерството на енергетиката и Национален профсъюз „ Защита “. Министерството на енергетиката има увещание от страна на „ Евроманган”, че ще стартира изплащането на дължимите суми.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР