Последната политическа криза в България зависи от крайпътна бомба, израелски

...
Последната политическа криза в България зависи от крайпътна бомба, израелски
Коментари Харесай

POLITICO: Каскетът срещу Тиквата: Мафиотската държава в България достига точката на пречупване

Последната политическа рецесия в България зависи от крайпътна бомба, израелски специалист по муниции и смъртни закани в жанр " Кръстникът ". Главните герои са разбойническият основен прокурор Иван Гешев, по прякор " Каскета ", и (също толкоз разбойническият) някогашен министър-председател Бойко Борисов, по прякор " Тиквата ". Така стартира новата публикация на " ПОЛИТИКО ", отдадена на България и свадите у нас.

Объркани ли сте? Не се тормозете, всички са. Но това безспорно е основен миг за върховенството на закона в България и напъните за превръщането на 7-милионната балканска страна в пълноценна народна власт, тъй че " ПОЛИТИКО " ще се опита да разгадае дивите обрати на огромната драма от 1 май насам, когато Гешев съобщи, че някой се е опитал да взриви бронирания му джип, прибавят от " ПОЛИТИКО ".

В основата на рецесията стои извънредно значимата роля на основния прокурор. Гешев от дълго време е определян от антикорупционните и продемократичните деятели като една от най-големите спънки пред доближаването на България с нормите на Европейски Съюз. (Наричат го " Каскета " поради непокътнатата му марка - каскет на главата.) През лятото на 2020 година той беше една от главните цели на всеобщи антимафиотски улични митинги, на които стачкуващите безрезултатно желаеха оставката му, показват от " ПОЛИТИКО ".

Политически закриляната мафия в България е повсеместна и ползите ѝ включват опиати, оръжия, контрабанда на хора и източване на средства от Европейски Съюз. Според протестиращите свръхмогъщите прокурори на България са в основата на мафиотската конструкция и постоянно се грижат за това в превзетата страна да не бъдат изправени пред съда огромните риби, акцентира " ПОЛИТИКО ".

Откакто оцеля по време на уличните митинги през 2020 година, наподобява съвсем невероятно Гешев да бъде преместен, частично тъй като се радва на близки връзки с Борисов, кукловода на българската политика, на който оказа помощ да излезе от ареста предходната година. (Едрият някогашен телохранител Борисов е именуван " Тиквата " поради голямата си глава), показва " ПОЛИТИКО ".

Сега обаче нещо се е пречупило и е провокирало " революция в мрачното сърце на българската страна ", която може би ще даде искрица вяра на тези, които се надяват да прочистят Авгиевите обори от корупцията. Борисов завоюва с малко изборите през април - петите в страната за последните две години - и номинираната от него за министър-председател някогашна еврокомисарка Мария Габриел съобщи на 11 май, че желае оставката на Гешев " поради уронването на престижа на правосъдната власт ", напомнят от " ПОЛИТИКО ".

Въпреки че е малко евентуално в миналото да стане министър-председател, тъй като съдружните договаряния на Борисов се провалят, Гешев отвърна на удара с дивашка реакция в обществено пространство тази седмица, намеквайки че политическата класа в този момент се пробва да убие него и фамилията му. Той също по този начин съобщи, че е подготвен да опише за корупцията по високите етажи на властта, припомня " ПОЛИТИКО ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР