Последната олимпийска шампионка за България - златната медалистка на скиф

...
Последната олимпийска шампионка за България - златната медалистка на скиф
Коментари Харесай

Румяна Нейкова: България и сега има своите шампиони

Последната олимпийска шампионка за България - златната медалистка на скиф от Игрите в Пекин през 2008 година Румяна Нейкова беше специфичен посетител в Държавно спортно учебно заведение “Генерал Владимир Стойчев” в София. Срещата с учениците беше във връзка 45-годишнината на учебното заведение. Тържественият концерт ще се състои на 28 март от 18:00 часа във Военния клуб.

На срещата с учениците участваха още заместник-министърът на спорта доцент Стоян Андонов и преподавателят по Мениджмънт и история на спорта в НСА проф. Цветко Цветков.
 Олимпийската шампионка Румяна Нейкова се срещна с възпитаници от спортно учебно заведение @@@

“Тук са първите мои стъпки в спорта. Спортът ме научи да бъда това, което съм. Спортът си има своя прочит - да минеш неусетно или да те виждат. Всеки един от вас самостоятелно избира по какъв начин да му протече детството, животът и всичко, което стои пред него. Имайте поради, че годините, които са минали в спортното, и тези, които предстоят занапред, ще останат незабравими, това ще са вашите спомени”, с тези думи се обърна първоначално към учениците една от най-успешните спортистки в историята на България.
 Олимпийската шампионка Румяна Нейкова се срещна с възпитаници от спортно учебно заведение @@@

Тя обърна внимание на младите спортисти, че конкуренцията в спорта се е нараснала фрапантно и сега е по-трудно. “В нашето време, в нашия обществен живот и в нашето общество е мъчно да прави всеки един от нас каквото и да било. А когато остане време за спорт, доста мъчно става това сега. Но не мога да кажа, че за тези, които имат предпочитание и цели пред себе си, да спортуват е мъчно. Най-важното е, че би трябвало да имате предпочитание. Много постоянно напоследък използваме думите “какво е било едно време”. Едно време беше в действителност хубаво, едно време за спорта се даваха пари, имаше доста първенци. България и в този момент има своите първенци, България и в този момент има своите персони, с които всеки един от нас може да се гордее. Не чуваме толкоз постоянно българския химн, само че когато го чуем, се усещаме в действителност горди и щастливи.
 Олимпийската шампионка Румяна Нейкова се срещна с възпитаници от спортно учебно заведение @@@

Аз съм почнала тук, в спортото учебно заведение, развила съм се като спортсит, спечелила съм първите си медали като играч по гребане за спортното учебно заведение. Била съм състезател №1 в учебно заведение, за нас беше горделивост да застанеш пред цялото учебно заведение и при започване на образователната година шефовете да кажат кои са най-хубавите възпитаници на учебното заведение. Винаги съм желала да бъда такава, каквито са били олимпийските първенци през 1988 година Няма да не помни първия образователен ден за първата ми година в спортното учебно заведение. Съобщаваха олимпийските първенци и най-хубавите възпитаници на спортното - и до ден-днешен си го припомням. Това е било моята фантазия. Един път при започване на образователната година и моето име да се оповестява като най-хубав възпитаник на учебното заведение.”
 Олимпийската шампионка Румяна Нейкова се срещна с възпитаници от спортно учебно заведение @@@

За край олимпийската шампионка насочи своите пожелания към учениците: “Искам да ви пожелая всеки един от вас да има своите фантазии и да знае доста добре обаче, че фантазиите не се сбъдват като седиш на стола и си играеш на телефона, а би трябвало доста да се потрудиш. Трябва до момента в който работиш и се трудиш, да мечтаеш за това, което искаш да бъдеш вбъдеще. Днес вие и тук работите за вашето бъдеще.” ФОТОГАЛЕРИЯ от срещата на Румяна Нейкова с учениците ТУК!!! Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР