Последната млада и талантлива генерация на Аякс (Амстердам) е само

...
Последната млада и талантлива генерация на Аякс (Амстердам) е само
Коментари Харесай

Ван ден Беек: Финал в Шампионската лига е постижение, но много по-важно е да не изневерим на марката ни Тотален футбол

Последната млада и надарена генерация на Аякс (Амстердам) е единствено на един мач от финала в Шампионската лига, само че даже това и да не се случи, достижението им през този сезон може да послужи като голям опит за бъдещето.

Холандците имат преднина от 1:0 след първото деяние от мача с ранния гол на атакуващия полузащитник Дони ван де Беек, а в сряда са домакини и на реванша.

" Ние сме длъжни да останем съсредоточени, както бяхме и преди, да бъдем спокойни и да си играем нашата игра, разяснява създателят на попадението от първата среща Ван де Беек пред формалната страница на Аякс.

Но треньорът на " аяксите " Ерик Тен Хаг също идва под известно напрежение в Англия, като вниманието е доста по-заострено след отстраняването на Реал (Мадрид) и по-късно Ювентус с Кристиано Роналдо на четвъртфиналите. За него също е значимо Аякс да не изневерява на стила си.

" Играхме с прекомерно доста дълги топки. Това не е нашата игра и не е нашето качество, декларира още Ван де Беек. Аякс не съумя да покаже концепцията си за " цялостен футбол ", каквато е запазената марка на клуба и школата.

Around 10,000 Tottenham Hotspur supporters are expected to arrive in Amsterdam for the club's @ChampionsLeague semi-final clash with AFC Ajax. #THFC

@StandardSport pic.twitter.com/YvlTDrpciL
— Daily Hotspur (@Daily_Hotspur) 7 май 2019 година Все отново тимът може да бъде спокоен, че това просто е било неприятен миг със 165 маркирани гола във всички шампионати през сезона. Тимът върви към требъл, откакто в неделя размаза Вилем II I 4:0 във финала за Купата на страната и води по голова разлика в Ередивизие над ПСВ Айндховен.

" Фокусът е върху това, в което сме по-добри. Не сме длъжни да мислим прекомерно доста и стадионът би трябвало да е зад нас. Знаем, че сме напълно покрай финала. Видяхме това против Реал (Мадрид), видяхме го и в груповата фаза против Байерн (Мюнхен), че можем да създадем компликации за всеки съперник. Трябва да сме сигурни, че сме топ, само че също по този начин и да се любуваме на играта си като тим, споделя още създателят на победния гол в Лондон.

Tottenham Hotspur striker Harry Kane is the favourite to score the first goal in the @ChampionsLeague semi-final tie against AFC Ajax. #THFC

@StandardSport pic.twitter.com/chBsY5pQKX
— Daily Hotspur (@Daily_Hotspur) 6 май 2019 година Тази генерация на Аякс желае да се съпоставя с поколението на Йохан Кройф, спечелило три европейски клубни трофеи от 1971-а до 1973-а година, а също и онази от 90-те години, които подвигнаха Купата през 1995-а година и доближиха до финала сезон по-късно.

Но както стана преди две десетилетия, този тим също скоро може да се пръсне, в случай че играчите поемат към по-богати европейски тимове. Което значи, че за тях този късмет е както първи, по този начин и финален.

Халфът Френки де Йонк е на 21 години и към този момент е капариран от Барселона за идващия сезон. Заедно към него може да се причисли и централният защитник Матайс де Лихт (на 19), а огромни трансферни спекулации има и за 22-годишния плеймейкър и несъмнено най-силен състезател на отбора сега Дони ван де Беек. Русокосият бабанка може да играе както зад тила на централния нападател, по този начин и на крилото.

All eyes on Ajax. #MondayMotivation #COYS pic.twitter.com/1xbZngtoiu
— Tottenham Hotspur (@SpursOfficial) 6 май 2019 година При триумф на финала на 1 юни на “Уанда Метрополитано” техен противник може да бъде Барселона на Лионел Меси или Ливърпул.

" Мисля, че при резултат 1:0 всичко е допустимо и това се отнася и за двата тима. Затова не гледаме към финала преди да сме минали полуфинала. Ако прескочим мача в сряда, това няма да ни се отрази, съобщи още Ван де Беек. Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР