Последната информация за броя на заловените мигранти и инцидентите в

...
Последната информация за броя на заловените мигранти и инцидентите в
Коментари Харесай

Балканският маршрут отново е актуален за мигрантите

Последната информация за броя на хванатите мигранти и случаите в балканските страни сочи увеличение на потока от мигранти през така наречен Балканският маршрут макар рецесията към СOVID-19. Това отбелязва италианската организация ANSA, представена от македонското електронно издание " МКД ".
„ Страните в района следят доста нарастване на притока на бежанци и мигранти от Близкия Изток и Централна Азия. " Това събитие оказва спомагателен напън върху системата на публичното опазване на здравето във всички балкански страни, които са изправени пред увеличение на броя на инфектираните с ковид хора ", прибавя организацията.
В разбора се отбелязва, че броят на откритите мигранти е доста по-нисък спрямо този през 2015 година, само че в същото време притокът на хора от Турция и Гърция през Балканите към Западна Европа не стопира, макар обстоятелството, че страните по така наречен Балкански маршрут публично са „ запечатали “ границите си.
ANSA напомня, че предходната седмица Македония удължи изключителното състояние с още 30 дни в регионите по границите с Гърция и Сърбия, вследствие на честия приток на мигранти 
„ През нощта сред 4 и 5 август група от към 100 мигранти се пробваха да преминат границата сред Сърбия и Унгария и да влязат в унгарска територия. Това докара до случай, при който мигранти хвърляха камъни по унгарската полиция, която отговори на нападенията със мощ. Десетки незаконни мигранти се задържат всекидневно по границата сред Хърватия и Словения.
Тези, които са съумели да преминат границата сред Словения и Италия нелегално, постоянно са арестувани от италианската полиция, която по-късно ги предава на словенските управляващи, написа още организация " Фокус ".
ANSA прецизира, че през последните седмици хиляди мигранти са пристигнали в регионите Бихач и Велика Кладуша в северозападна част на Босна и Херцеговина, покрай границата с Хърватия, област, която се трансформира в " главен терминал " за влизане в територията на Европейски Съюз. 
Местните медии оповестяват за угриженост измежду локалните поданици, които се опасяват както от пандемията, по този начин и от престъпността. Някои поданици настояват, че мигранти се държат нападателно и постоянно има известия за борби сред конкурентни групи мигранти или мигранти от разнообразни страни, които постоянно водят до пострадвания и конфликтни обстановки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР