Последната група на съпротивата в Афганистан заклейми новото временно правителство

...
Последната група на съпротивата в Афганистан заклейми новото временно правителство
Коментари Харесай

Противници на талибаните обещават съпротива срещу правителството

Последната група на съпротивата в Афганистан жигосах новото краткотрайно държавно управление на талибаните като " нелегитимно " и предопределено за статут на " париѝ " (презряно, прокажено, б. р.), откакто водачът му Ахмад Масуд прикани за национално въстание против ислямистките владетели на страната, осведоми " Франс прес ".

Предвождан от сина на именития войник ​​на съпротивата Ахмад Шах Масуд, който беше погубен през 2001 година от " Ал Кайда " два дни преди офанзивите на 11 септември в Съединени американски щати, Националният фронт на съпротивата остава непослушен, макар че губи надзор над долината Панджшир , съобщи представител на групата.

Той е приказвал пред Агенция Франс Прес, откакто талибаните оповестиха краткотрайно държавно управление, формирано от лоялисти хардлайнери.
 Талибаните оповестиха състава на новото държавно управление на Афганистан
Талибаните оповестиха състава на новото държавно управление на Афганистан

Изненадващо министър председател не е Абдул Гани Барадар

" Разказът за модерните талибани завърши... няма талибани в поддръжка на приобщаващо държавно управление ", означи Али Майсам Назари.

" Това ще стане държавно управление париѝ, нелегитимно държавно управление ... единствено погледнете количеството терористи в този кабинет. И ние чакаме те да реформират ? "

Назари настоя, че новото държавно управление не съставлява разнообразната етническа мозайка на Афганистан.

Всички най-важни постове отидоха за главатари на талибаните и мрежата " Хакани " - насилствената секта, известна с осъществяването на някои от най-кръвопролитните бомбени набези и самоубийствени атентати в Афганистан през последните години.

Не бяха включени дами.
 Стотици стачкуваха в Кабул против намесата на Пакистан в Афганистан
Стотици стачкуваха в Кабул против намесата на Пакистан в Афганистан

Пакистан поддържа талибаните и им оказа помощ в неотдавнашната им военна акция

Изключвайки представители от многото етнически групи в Афганистан, в това число неговите обилни шиитски и хазарски общности, и предприемайки офанзива против долината Панджшир, Нарази акцентира, че талибаните са " задълбочили " обществените разделения.

" Етническите групи в Афганистан са срещу тях ", твърди той.

През 20-те години, прекарани от талибаните като бунтовници, афганистанското общество се трансформира в доста по-младо население с усет към по-голяма независимост, добави Назари.

В резултат на това талибаните ще изпитат усложнение да принудят хората да одобряват ограничаващото им пояснение на шериата.
 Новото държавно управление на Афганистан не вдъхва оптимизъм на Германия Обновена
Новото държавно управление на Афганистан не вдъхва оптимизъм на Германия

Според Хайко Маас страната е изправена пред тройна рецесия

" Вижте фрагментите от Кабул... Жени и мъже, които самоуверено излизат по улиците, невъоръжени и споделят на талибаните " стреляйте ни, не ни пука, ние желаеме независимост и правдивост ", разяснява Назари.

" Имате население, което ги ненавижда. Как талибаните ще ръководят страна като тази ", запита той реторично.

Назари означи, че протестиращите са били окуражени от аудиопосланието на Масуд в понеделник, молещ афганистанците да " стартират национално въстание за достолепието, свободата и просперитета на страната ни ".
 Над 70 убити и ранени в Афганистан от безразборна пукотевица на талибаните
Над 70 убити и ранени в Афганистан от безразборна пукотевица на талибаните

Талибаните не разрешиха на дамите да влизат в промишлената зона Херат

Посланието пристигна, откакто ислямистите оповестиха, че са завладяли долината Панджшир, обичаен бастион на съпротивата - първо против Съюз на съветските социалистически републики, по-късно против талибаните.

Назари сподели, че Националният фронт на съпротивата ще продължи битката си. И Масуд, и неговият съдружник, някогашният вицепрезидент на Афганистан Амрула Салех, са в сигурност и към момента са в страната, добави той.

" Талибаните може да управляват повече география, само че им липсва легитимността, която има Националният фронт на съпротивата ", настоя той и увери: " Създава се национална опозиция . "
 Талибаните не разрешават на афганистанските дами да спортуват
Талибаните не разрешават на афганистанските дами да спортуват

Въпреки по-ранните си обещания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР