Последната галавечер на UFC за 2022 година се оказа скандална

...
Последната галавечер на UFC за 2022 година се оказа скандална
Коментари Харесай

Съдийска лудост! Съдийте ограбиха Магомед Анкалаев и отсъдиха равенство с Ян Блахович на UFC 282

Последната галавечер на UFC за 2022 година се оказа скандална с несъответстващите решения на съдиите.

В основната борба видяхме пердах за вакантната купа в полутежка категория. Ян Блахович и Магомед Анкалаев премериха сили на UFC 282, което се организира в Лас Вегас.

Битката беше много забавна, само че решението на съдиите я помрачи. Такива несъответстващи и срамни решения не е имало от много време насам.

В началото срещата стартира на мудни обороти. Блахович играеше добре и вкарваше лоу кикове. Магомед Анкалаев беше по-бърз, само че нямаше доста интензивност. Анкалаев разчиташе на фронт кикове, които бяха много тежки.

Във втория рунд полякът продължи да е толерантен и да води борбата. Роденият в Махачкала

Дегестанец както постоянно играеше на контра. Тежките лоу кикове на Блахович нараниха Анкалаев. Представителят на Русия опита да придвижи багра на земята, само че не съумя. Последва жежко дясно кроше от поляка.

Интересни рундове, които са равностойни в стойка. В третия рунд Блахович нарани съществено Анкалаев с лоу киковете си. Анкалаев се почувства много зле и той мъчно стоеше на краката си. Блахович имаше преимущество в стойка, а Магомед Анкалаев някак си оцеля след тежки ритници.

В четвъртия и 5-ия рунд Анкалаев заложи на своята битка. Той придвижи борбата на земята, където записа страхотна доминация. Анкалаев вкара два пъти повече удари от Ян Блахоеич и записа над 11 минути надзор в мача. Очевидно Магомед Анкалаев взе последните 2 рунда, които най-вече тежат.

Срещата стигна до съдийско решение, което всички чакаха да отиде при Анкалаев. Във втори следващ дуел съдиите се издъниха брутално. Те отсъдиха тъждество, като по този начин порязаха Анкалаев - (48–47, 46–48, 47–47).

Ян Блахоеич очакваше Магомед Анкалаев да завоюва и беше много сюрпризиран след решението. полякът даже сподели, че би трябвало да дадат купата на Анкалаев.

Анкалаев побесня и показа, че евентуално няма да се бие повече в UFC. Той не разбра за какво решението беше такова, а и всички други не разбрахме. Коментаторите бяха безапелационни, че Магомед завоюва.

View this post on Instagram
A post shared by MMA Fight News (@blackbeltmma)

За страдание такива решения на съдиите са насмешка с бойците и техните старания. От Verdict MMA пуснаха тяхната оценка на борбата, а тя е безапелационна в успеха на Анкалаев. За страдание с това тъждество купата в категорията остава вакантна.

Не е ясно какво следва в тази категория. Пътят към купата на Магомед Анкалаев беше много дълъг, а едно такова решение на съдиите несъмнено е закононарушение. UFC са най-голяма организация в света, само че не могат да се оправят с несъответстващите съдийски решение.

mma.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР