Последиците за сърцето след заразяване с COVID-19 са все още

...
Последиците за сърцето след заразяване с COVID-19 са все още
Коментари Харесай

Проф. Христов: Нито една ваксина срещу коронавирус няма да е ефикасна

 Последиците за сърцето след заразяване с COVID-19 са към момента непредсказуеми. Това съобщи в студиото на " Здравей, България " кардиологът от Националната кардиологична болница доцент Красимира Христова.

" Увреждайки белия дроб, който е част от сърдечносъдовата система, по един или различен метод се поврежда и сърцето ", добави тя.

Христова уточни още, че развиването на сърдечна непълнота е един от най-тежките стадии при някои пациенти. " Доказани са и възпалителни промени, които настъпват още в острия етап на болестта ", допълни тя.

Специалистът по сърдечни болести разясни, че са потвърдени случаи на проблеми и при млади боледуващи от ковид. При деца се следят миокардити. " Има реплика на Болест на Кавазаки, която се следи при децата, също породена от  COVID-19, потвърдено в международен мащаб ", осведоми още Христова.

" По разнообразни способи вируса визира нашата сърдечносъдова система. Има възпалителни, тромботични затруднения, които оказват въздействие на белодробната циркулация, венозните съдове и миокарда ",  беше коментарът на кардиолога от болница " Аджибадем Сити Клиник " проф. Иво Христов. 

Той сподели, че има самодейност, чиято цел е да изследва всички, срещнали се с вируса. " Пациентите в България не са толкоз доста и аз считам, че един скрининг, който да е вярно и добре проведен, може да се обхване огромна част от хората ", обясни проф. Христов.

Кардиологът от " Аджибадем Сити Клиник "  съобщи за послеефект на инфекцията, който визира сърдечносъдовата система.  

" Що се отнася до съветската ваксина, то би трябвало да се базираме точно на доказателствата. До момента хората не са съумели да намерят съответно и характерно лекарство за ковид. Залага се на гръмки изказвания. Сигурен съм, че няма да има една ваксина, а голям брой и нито една от тях няма да е изцяло ефикасна. Учим се всеки ден и доста знаем за патологичните процеси и можем да ги направляваме ", изясни още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР