Последиците от стреса са увреждане не само на физиологичната активност,

...
Последиците от стреса са увреждане не само на физиологичната активност,
Коментари Харесай

Кои са 5-те убиеца на секса

Последиците от напрежението са увреждане освен на физиологичната интензивност, само че и угнетяване на позитивните страсти и секса. Ако сте изложени на стрес, евентуално не спите добре, чувствате се физически и прочувствено изчерпани, раздразнителни и либидото ви е надалеч под естественото. Това нарушава контактите ви и задълбочава последствията от напрежението. Не единствено острият прочувствен стрес, само че и систематичният продължителен стрес може да повреди половия ви живот. Това става най-малко по 5 метода.

Освободеният при стрес хормон адреналин работи и на двата пола
Като учестява сърдечните контракции, адреналинът усилва спазмите на кръвоносните съдове и попречва положителното оросяване на значими органи. Когато кръвта, достигаща до гениталиите, не е задоволителна, се нарушава физиологичната възбуденост. При мъжете се затруднява ерекцията, а при дамите страда либидото.

При напрежение понижава продукцията на тестостерон
По-ниските равнища на тестостерона водят до спад на половата възбудимост и по-слаба реакция на очевидни еротични тласъци. Засилената секреция на различен хормон на напрежението, кортизол, в допълнение потиска продуцирането на тестостерон.

Хроничният стрес може да повреди плодовитостта
Постоянният конвулсия на кръвоносните съдове, породен от стрес, усилва заплахата от елементарно отсрочване на холестеролови плаки в съдовете, сгъстяване на артериите и понижаване на кръвния приток към гениталиите. Ниският тестостерон понижава броя на сперматозоидите, а оттова и интензивността на спермата при оплождане на яйцеклетката. Честа последица на напрежението е обърканият менструален цикъл и даже прекъсването му за няколко месеца, заради нарушена секреция на значими за репродукцията хормони, което също понижава опцията за забременяване.

Резките атмосферни промени също се отразяват на либидото
Необичайно мощните електромагнитни предавания при лятна стихия се наслагват върху мозъчните импулси и въздействат неподходящо на половата интензивност. При ниско атмосферно налягане страда оросяването и ерекцията може да бъде затруднена. По време на секс при висока околна температура разширените кръвоносни съдове на гениталиите могат да понижат притока на кръв към мозъка и да доведат до колапс.

Стресът потиска удоволствието и положителното въодушевление
Хроничният стрес понижава мозъчните равнища на невротрансмитерите серотонин и допамин, които обезпечават положителна настройка, изпитването на наслаждение и поддържат положителното въодушевление. Допаминът ускорява половия нагон и при дефицит половото увлечение понижава. От друга страна, най-голямо количество допамин в организма се създава по време на секс. Изводът е, че постоянният и пълностоен секс е добър излаз от напрежението. Използвайте дните на ваканцията си пълноценно и в тази тенденция.

Как да се оправим
Спете задоволително, избирайте храни с потвърден резултат на афродизиаци, които подтикват половия живот, усилват либидото и удоволствието от секса. Канадски експерти настояват, че натуралните афродизиаци при еректилна дисфункция са с доста по-мощен и без странични прояви резултат. Това постоянно може да се ревизира в практиката. Шоколадът способства за разработване на серотонин в мозъка, оказва помощ за разпределяне на напрежението и настройва за приятни страсти. Алкохолът усилва либидото, само че понижава потенцията, по тази причина не разчитайте прекалено много на него за сполучлив секс. Пийте по две чаши алено вино на вечеря, тъй като италиански учени са потвърдили, че това води до по-добра лубрикация. Не се лишавайте от релаксиращи спа процедури, изключително от масаж.

Трябва да знаете
Според изследвания високите равнища на стрес при бременни дами усилват близо дванадесет пъти риска от ранен аборт.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР