Последен шанс за море по Черноморието ни. Хотелиери намалиха цените

...
Последен шанс за море по Черноморието ни. Хотелиери намалиха цените
Коментари Харесай

Септемврийски цени по морето: Нощуваме край плажа за 17 лева

Последен късмет за море по Черноморието ни. Хотелиери понижиха цените за туристите. Могат да се намерят предложения за по 17 лева на вечер, в случай че резервираме за средата на септември, оповестява "Телеграф ".

Един от тризвездните хотели в курорта е свалил цените на нощувката от 25 на 16,90 лв. на човек за настаняване сред 10 и 20 септември. За съпоставяне - по време на високия сезон през юли и август нощувката е коствала почти двойно по-скъпо – по 32,80 лв. на човек, като е била понижена от 100 лв..

Друг фамилен тризвезден хотел в Свети Влас предлага настаняване в двойна стая против 17,50 лв. на човек в интервала от 8 до 14 септември. За първата седмица на септември цената е била малко по-висока - по 25 лв. на човек.

И в двата хотела единствената атракция е външен басейн. Те оферират и паркинг, само че с стеснен брой паркоместа. Евтино късно море можем да резервираме и в Слънчев бряг. Тризвезден хотел в курорта ни предлага настаняване против 23,90 лв. на човек в интервала 10 септември - 3 октомври. В цената е включена и закуска. Ако пък сме на база олинклузив, цената е към този момент 41,90 лв. на човек. Хотелът предлага разнообразни екстри – с изключение на басейн, шезлонги и чадъри при съществуване на свободни такива има и фитнес, детска площадка, игрище за бадминтон, тенис на маса. Ползването на паркинга още веднъж е на правилото "до привършване на местата ".

Междувременно Пламен Копчев – ръководител на Съюза на притежателите в Слънчев бряг, разгласи пред БГНЕС, че най-големият ни курорт смъква цените на нощувките в по този начин наречения невисок сезон с 30- 40%. Въпреки евтината отмора, която се предлага през септември, обаче туристи няма.

"Имаме внезапен спад на резервациите за септември след въвеждането на наложителния PCR тест за румънските туристи. За почивните дни към Съединението ще имаме български туристи, само че по-късно резервациите внезапно падат. След 15 септември стартират да затварят хотелите, които отвориха този сезон. До 30 септември ще затворят всички. Това лято отвориха 50-60% от базите ", разяснява Копчев.

В някои хотели в Слънчев бряг цените са паднали дори с 60%.

"Ние смъкваме с съвсем 60%. Ако до момента сме продавали за 100 лева нощувката, в този момент 40 в случай че вземем, ще бъде добре, само че отново виждате - няма хора. Ние свалихме цените и ще ги смъкваме още. В момента предложенията ни са за средата на септември и там към този момент падаме към 40 лева В това са включени нощувка плюс цялостен олинклузив ", разяснява хотелиерът Румен Мончев, чийто хотел е на първа линия.

Резкият спад на резервациите през септември се дължи и на тревожната наклонност със скока на инфектираните с COVID-19. По думите на хотелиерите хората се опасяват да пътуват.

На юг от Бургас цените също падат фрапантно. В къмпинг „ Градина” от 1 до 8 септември цените на бунгалата са понижени с 30%, а след празничните дни падат с още 10%. Есенно море на квартира може да се откри и за 10 лева на вечер.

От Бургаската районна туристическа камара оповестиха, че растежът на туристите по Южното Черноморие е бил 157% по отношение на предходната година.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР