Последен опит на британския премиер Тереза Мей да спаси споразумението

...
Последен опит на британския премиер Тереза Мей да спаси споразумението
Коментари Харесай

Тереза Мей с последен опит да спаси споразумението за Брекзит

Последен опит на английския министър председател Тереза Мей да избави съглашението в Брекзит преди основен избор в Народното събрание. Тя се завърна от Страсбург, след диалози с ръководителя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер. Двамата реализираха съглашение за превъзмогване на застоя към раздялата. То планува правнообвързващи уверения за краткотрайния темперамент на защитната уговорка за границата с Ирландия.

Веднага след публикуването на документите от Страсбург политическите наблюдаващи на Острова обърнаха внимание, че правните гаранции не са част от съглашението за овакантяване, а са допълнение към него. Освен това се споделя, че се „ понижава ", а не „ заобикаля " риска Обединеното кралство да попадне в клопката на „ защитния механизъм " за ирландската граница за непрекъснато, т.е. оставане в митническия съюз за отбягване на твърда граница.

Това е и заключението на правния консултант на държавното управление Джефри Кокс: рискът Обединеното кралство да остане обвързано с разпоредбите на Европейски Съюз след Брекзит остава неизменен, макар последните промени по договорката на премиера.
Тереза Мей, министър председател на Англия: Първо, общ инструмент с правна тежест към съглашението за Брекзит ще подсигурява, че Евросъюзът не може да ползва защитната уговорка за неопределен срок. Второ, Англия и Евросъюзът в общо изказване към политическата декларация се ангажират да подобрят и ускорят преговорния развой по бъдещите връзки. Налице е правно обвързване двете страни да стартират работа неотложно за подмяна на защитната уговорка с различни съглашения до края на декември 2020.  Пробив за Брекзит: Мей и Юнкер договориха защитна мярка за излизането от Европейски Съюз Пробив за Брекзит: Мей и Юнкер договориха защитна мярка за излизането от Европейски Съюз
Брюксел и Лондон съумяха да договорят правно обвързващи промени в съглашението за Брекзит. След близо двучасова среща сред премиера Тереза Мей и пре...

И третият - едностранна декларация, че нищо не може да спре отдръпването на страната от „ предпазня механизъм ", в случай че договарянията за бъдещите връзки след Брекзит се провалят.
Жан-Клод Юнкер, ръководител на Европейска комисия: Както към този момент споделих, това беше втори късмет, само че трети няма да има и мощно се надявам английските депутати през днешния ден да поддържат метода, който е по едно и също време английски и европейски.
Ако договорката бъде утвърдена, Англия ще напусне Европейски Съюз на избраната дата 29 март. Ако бъде отхвърлена ще последва избор дали страната да излезе от Европейски Съюз без договорка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР