Последен модел свръхзвукова ракета излетя случайно по време на тестове

...
Последен модел свръхзвукова ракета излетя случайно по време на тестове
Коментари Харесай

Свръхзвукова ракета едва не се взриви случайно при тестове в САЩ

Последен модел свръхзвукова ракета излетя инцидентно по време на проби в Съединените щати, само че беше унищожена в точния момент, заяви изданието Aviation Week.
Според медията, случаят е станал с ракета, създадена като част от взаимната стратегия на Службата за напреднали проучвателен планове към Министерството на защитата на Съединени американски щати (DARPA) и Военновъздушни сили на Съединени американски щати. Програмата, известна като HAWC, основава и този финален модел свръхзвукови ракети.
" Смята се, че ракетата инцидентно се е откъснала от самолетоносач B-52 по време на летателно тестване, съгласно източници, осведомени с тестванията. Причината за повредата се проверява и е обвързвана със аероплан от 419-ата летателна изпитателна ескадра от базата „ Едуардс " в Калифорния ”, написа изданието.
Aviation Week допуска, че случаят е станал по време на тестови полети над сушата, а не на подготвителната площадка в Тихия океан.
Изданието напомня, че програмата HAWC към този момент изостава с няколко месеца.
В момента в Съединени американски щати се създават няколко модела свръхзвукови ракети, а преди този момент Пентагонът призна, че в тази област Съединени американски щати изостават от Русия и Китай.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР