Последен ден от преговорите на Гинка Върбакова и Инерком с

...
Последен ден от преговорите на Гинка Върбакова и Инерком с
Коментари Харесай

Последен ден на преговори за сделката "ЧЕЗ"

Последен ден от договарянията на Гинка Върбакова и " Инерком " с ЧЕЗ в Прага. Днес е решаващият ден и би трябвало да стане ясно дали въобще чешката компания е склонна да допусне българската страна до договорката.

От решението би трябвало да стане ясно дали чешката компания е склонна да допусне българската страна до тази договорка. Още в първите дни на преговорите  от „ ЧЕЗ Груп ” изрично обявиха, че към този момент имат подписан контракт с „ Инерком ” и най-удобният и легален вид за всички е след приключването на договорката българското държавно управление да се контракти с Гинка Върбакова.

От чешката компания публично оповестиха за NOVA през вчерашния ден, че към този момент има подготвени сюжети какво би се случило, в случай че Върбакова не успее да обезпечи цялата сума. Тя има девет месеца разполагаем след момента, в който договорката бъде публично утвърдена от българските регулатори. През това време тя би трябвало да изплати цялата сума.

В случай, че не успее да я събере, ЧЕЗ остава единствен притежател на активите и се задейства процедура с два сюжета. В първия има вид, при който „ ЧЕЗ Груп ” стартира договаряния с втората по мощ оферта. Става въпрос за индийски консорциум. Той обаче ще би трябвало да стартира цялата процедура от начало. Във втория случай цялата процедура просто се приключва, обясниха от " ЧЕЗ Груп ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР