Последен ден от посещението на президента Румен Радев в Санкт

...
Последен ден от посещението на президента Румен Радев в Санкт
Коментари Харесай

Темата за газа - отново основна в разговорите между Радев и Путин

Последен ден от визитата на президента Румен Радев в Санкт Петербург. Днес там завършва Международния стопански конгрес, в границите на който българският държавен глава се срещна с съветския си сътрудник Владимир Путин.

В рамките на форума президентът беседва с съветския си сътрудник Владимир Путин, а през вчерашния ден към тях се причисли и китайският държавен глава Си Цзинпин за президентския спорен панел. Темата за газа още веднъж беше съществена в диалозите сред Радев и Путин. Руският президент сложи под въпрос суверинитета на България от Европейския съюз поради прекъсването на "Южен поток ".

Радев пък отговори, че планът е европейски и по тази причина решението е било общо. Българският президент още веднъж настоя за по-евтин газ към България. Владимир Путин изясни, че цената на газа е обвързана с цената на петрола и това било закономерно, само че съветската страна била отворена за полемики по въпроса.

Посещението на българската делегация през днешния ден приключва с обиколка на Ермитажа и на Петерховския дворцов комплекс в Санкт Петербург.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР