Посланиците ни в Италия и Германия Марин Райков и Ради

...
Посланиците ни в Италия и Германия Марин Райков и Ради
Коментари Харесай

Връщат Марин Райков и Ради Найденов в България

Посланиците ни в Италия и Германия Марин Райков и Ради Найденов се завръщат в България. Засега за тях няма нови назначения, излиза наяве от решения на Министерски съвет, заяви " Епицентър ".

В последния работен ден на предходната седмица държавното управление, което организира постоянните си съвещания в сряда, е изпратило 5 оферти до президента за назначение на посланици.

Ето какви рокади предлага Министерски съвет в дипломатическите ни задачи:

Меглена Плугчиева напуща посолството в Берн, с цел да стане дипломат в Черна гора на мястото на Младен Червеняков. Тя бе заместител министър-председател на Република България, отговарящ за усвояването на европейските фондове в Тройната коалиция, била e и дипломат в Германия.

Марин Райков ще бъде заместен от Тодор Стоянов като дипломат в Италия, Малта и Сан Марино. Стоянов понастоящем е заместник-министър на външните работи, сред 2012 година и 2016 година е бил дипломат в Португалия, а преди е работил в посолството в Рим и в генералното консулство в Милано.

Елена Шекерлетова ще наследи задачата в Германия от Ради Найденов. До 2016 година тя бе дипломат в Австрия, а в този момент е непрекъснат секретар в МвнР. Преди това е била началник на Дипломатическото бюро на Република България в Бон и пълномощен министър и заместник-ръководител на посолството в Берлин. Владее немски, испански, британски, съветски и китайски език.

Любомир Тодоров е новият дипломат на България в Кипър, откакто завърши мандата на Христо Георгиев. Тодоров е посланик от кариерата, работил е в представителствата на България в Норвегия, Исландия, Израел, Йордания, като до 2016 година е бил дипломат във Финландия. През 2015 година посолството в Хелзинки е несъмнено за посолство за контакт на НАТО.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР