Посланиците на страните от т.нар. Квинта - Великобритания, Германия, Италия,

...
Посланиците на страните от т.нар. Квинта - Великобритания, Германия, Италия,
Коментари Харесай

УЛТИМАТУМ: Западът е поискал от Сърбия да премахне барикадите в Косово до 24 часа

Посланиците на страните от така наречен Квинта - Англия, Германия, Италия, Съединени американски щати и Франция, са поискали от сръбският президент Александър Вучич да уреди премахването на барикадите в Северно Косово в период до 24 часа, оповестява белградският ефирен канал Pink.

По данни на медията посланиците са изпратили писмо до президента на западната ни съседка със съответното искане, заплашвайки, че в противоположен случай няма да пречат на опитите за независимо справяне със обстановката от страна на косовския министър председател Албин Курти, който предизвести, че премахването на барикадите в северната част на района " не може да изключи жертви ".

По-рано сръбските медии оповестиха, че в неделя към 19:45 часа локално време елементи от специфичните сили на косовската полиция са нападнали сърби, които са били на барикадите покрай Зубин поток.

След случая в Косово президентът на Сърбия Александър Вучич организира съвещания с премиера Ана Бърнабич и военното командване на страната.

Началникът на Генералния щаб на сръбските въоръжени сили военачалник Милан Мойсилович съобщи, че обстановката в северната част на Косово е комплицирана и изисква наличието на въоръжените сили на Сърбия по границата.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР