Посланиците на страните от Европейския съюз са договорили вчера санкции

...
Посланиците на страните от Европейския съюз са договорили вчера санкции
Коментари Харесай

ЕС налага санкции срещу обвинените за отравянето на Сергей Скрипал

Посланиците на страните от Европейския съюз са договорили през вчерашния ден наказания за четирима съветски жители, които съгласно Брюксел са чиновници на съветското военно разузнаване, оповестиха РИА Новости и ТАСС, цитирайки неназовани източници. 
 Вторият упрекнат за отравянето на Скрипал е боен доктор от ГРУ  Медии потвърдиха, че един от упрекнатите за отравянето на Скрипал е полковник от съветското разузнаване  Винаги двама, постоянно. Виц след анекдот за съветските сътрудници Петров и Боширов
Сред глобените са упрекнатите за отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия в английския град Солсбъри. Това са познатите като Александър Петров и Руслан Боширов, които проверяващи медии разпознаха като Александър Мишкин - боен доктор от съветското разузнаване, и Анатолий Чепига, който е полковник на военното разузнаване. 

Руслан Боширов и Александър Петров потвърдиха в изявление за RT, че точно те са на фотосите на обвинените за отравянето, публикувани от английските управляващи, само че оповестиха, че са били в Солсбъри като туристи.

Източниците на РИА Новости не показват имена, само че съгласно тях глобените са свързани със събитията в Солсбъри. 

Имената на другите двама съветски жители също не се загатват. В листата има и петима сирийци, евентуално поради химическите офанзиви в Сирия през последните години. 

Мерките се постановат поради наскоро признатия в Европейски Съюз механизъм за наказания при приложимост на химически оръжия, утвърден предходната есен. Предвижда се с тях да могат да бъдат наказвани хора и организации, които съгласно Брюксел са виновни за създаването или потреблението на химически оръжия. На всички в този санкционен лист ще бъде неразрешено да влизат в Европейски Съюз, а активите им, в случай че има такива на територията на съюза, ще бъдат замразени.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР