Посланиците на страните членки от ЕС приеха нов пакет от

...
Посланиците на страните членки от ЕС приеха нов пакет от
Коментари Харесай

ЕС санкционира над 100 руски чиновници

Посланиците на страните членки от Европейски Съюз одобриха нов пакет от наказания против съветски ръководители и олигарси, както и фамилиите им, поради това, че са забъркани в експанзията против Украйна.

Новината бе обявена от френското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

„ Пакетът включва над 100 виновни лица на друго равнище от съветското държавно управление и номенклатура и още стопански наказания “, посочи в тирада пред Европейския парламент висшият представител за външната политика Жозеп Борел.

Засега не се загатват имена.

Пакетът би трябвало да бъде утвърден на писмена процедура, след което би трябвало да бъде оповестен в Официален вестник на Европейски Съюз и да влезе в действие. Борел изрази вяра, че това ще се случи до края на актуалната сесия на Екологичен потенциал. Тя завършва на следващия ден.

Посланиците утвърдиха и нови ограничаващи ограничения, допълващи взетите до момента поради експанзията против Украйна. По-специално става дума за изключването на три беларуски банки от интернационалната платежна система SWIFT.

Допълнен е и описът с технологии, чийто експорт за Русия е неразрешен.

Одобрени са също по този начин и наказания против морския бранш на Русия.

Новият пакет ще влезе в действие незабавно след публикуването му в Официален вестник на Европейски Съюз.

" Русия сега е бензиностанция и казарма ", посочи Борел. - " Тя продава нефт и газ и финансира армията, която се употребява за налагане на диктаторски режим. "

Дипломат номер 1 на Европейски Съюз настоя също по този начин да бъде оказана военна помощ на Украйна. Защото съгласно него война се печели с военни средства.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР