Посланиците на някои европейски страни в САЩ и ръководителят на

...
Посланиците на някои европейски страни в САЩ и ръководителят на
Коментари Харесай

Европейски дипломати подкрепят отмяната на санкциите срещу руските компании на Дерипаска

Посланиците на някои европейски страни в Съединени американски щати и ръководителят на представителството на Европейския съюз във Вашингтон поддържат американското министерство на финансите за възможна анулация на глобите против фирмите на съветския предприемач Олег Дерипаска - холдинга Ен+ (En+) и алуминиевия колос Русал. Това се споделя в в писмо на дипломатите, адресирано до американските сенатори, с което ТАСС се е сдобила.

Документът е подписан от посланиците на Австрия, Англия, Германия, Ирландия, Италия, Франция, Швеция, както и от ръководителя на представителството на Европейски Съюз в Съединените щати, съобщи Българска телеграфна агенция.

Авторите на писмото приветстват показания от финансовото ведомство отчет до Конгреса на Съединени американски щати за допустимо изключване на Ен+ и Русал от санкционния лист.

Според дипломатите продължаването на глобите на Съединени американски щати по отношение на ЕН+ и Русал ще се отрази негативно на европейския алуминиев бранш и може да лиши от средства за битие 75 000 души в Европа.

В документа е маркирано, че след въвеждането на глобите алуминиевите фабрики в Австрия, Франция, Германия, Ирландия, Италия, Швеция и Англия са се сблъскали с повишение на цените и обилни усложнения при осъществяването на настоящите действия, сключването на нови контракти за сделки и преподписване на съществуващи контракти с дългогодишни клиенти.

Освен това съгласно европейските дипломати запазването на глобите против Ен+ и Русал може да докара до още по-голямо усилване на позициите на Китай на международния пазар на алуминий.

В писмото обаче е посочено, че Европейският съюз поддържа продължаването на режима на стопански наказания против Русия и приканва единствено за анулацията на рестриктивните мерки, които евентуално могат да обиден " работливите хора, зависещи от Русал и неговите дъщерни компании и да доведат до негативни последствия за европейските компании.

На 6 април Съединени американски щати оповестиха нови наказания против 38 съветски физически и юридически лица, упрекнати в присъединяване в " офанзивите на Русия против западните демокрации ". Финансовият министър Стивън Мнучин упрекна съветското държавно управление в " злонамерени дейности по целия свят, в това число с продължаващата окупация на Крим и подстрекателство на насилието в Източна Украйна ".

Седем олигарси, показани като близки на Кремъл и 12 компании, които те имат или управляват, са измежду глобените. Сред тях са Олег Дерипаска и обвързваните с него компании Русал, Ен+, Базов детайл, Руски машини, Група ГАЗ, Евросибенерго, капиталовата компания Бе-Финанс (B-Finance) и аграрния холдинг Кубан. Санкции бяха наложени и на 17 високопоставени съветски държавни представители, измежду които шефът на Газпром Алексей Милер и шефът на втората по величина съветска банка ВТБ Андрей Костин.

На 20 декември министерството на финансите на Съединени американски щати заяви, че е уведомило Конгреса за желанието си в границите на 30 дни да анулира глобите против три компании на Дерипаска - Ен ", Русал и Евросибенерго - защото той се е съгласил да понижи каузи си в Ен+ (от към 70 до 44,95 на сто), с право на глас за единствено 35 % от акциите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР