Посланиците на Европейския съюз ще се срещнат в сряда, за

...
Посланиците на Европейския съюз ще се срещнат в сряда, за
Коментари Харесай

ЕС може да забрани в сряда вноса на въглища от Русия

Посланиците на Европейския съюз ще се срещнат в сряда, с цел да обсъдят нов пакет от наказания против Русия, само че обсегът на новите ограничения към момента се трансформира доста, споделиха дипломати и публични лица. За същия ден е планувана и среща на министрите на защитата на НАТО.

Една версия на обсъждания пакет от наказания може да включва възбрана на съветските въглища, само че не и на петрола и газа, твърди " Ню Йорк таймс ". Забрана за влизане на съветски артикули през пристанища на Европейски Съюз също се обмислят, както и по-малки ограничения за затваряне на малки врати в съществуващите наказания, споделиха европейски дипломати и публични лица.

Въглищата, които значително се добиват от частни компании в Русия, са по-малко значими за бюджета, който употребява Кремъл, в сравнение с нефтената и газовата промишленост, в която държавните компании играят водеща роля.

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер, дълготраен последовател на доближаването на Запада с Русия, за пръв път изрази в понделник страдание за по-ранната си позиция, заявявайки, че годините му на поддръжка за газопровода " Северен поток 2 " са били явна неточност. Той бе от авторитетна група в партията си, която твърдеше, че тесните стопански връзки с Русия са метод за нейното закотвяне в границите на западно насочена световна система.

Щайнмайер, социалдемократ, който беше непосредствен до канцлера Герхард Шрьодер и външен министър при канцлера Ангела Меркел, преди да бъде повдигнат до президентския пост, сподели, че нашествието на Русия в Украйна значи, че той и други би трябвало да признаят почтено, че са сбъркали.
" Моето придържане към " Северен поток 2 " явно беше неточност ", сподели той. " Ние се придържахме към мостове, в които и Русия към този момент не вярваше и за които други сътрудници ни предупреждаваха. "

" Не успяхме да построим общ европейски дом, провалихме с метода да включим Русия в обща архитектура за сигурност ", сподели още Щайнмайер. " Не имах вяра, че Владимир Путин ще одобри цялостната икономическа, политическа и морална съсипия на страната си в името на имперската си полуда ", добави той. " В това и аз, като другите, сбърках. "
Федералният президент акцентира, че с Русия под ръководството на Путин " няма да има връщане към статуквото преди войната ".

Кметът на Киев прикани европейските политици да пресечен всички търговски връзки с Москва, като сподели във вторник, че всички заплащания към Русия са " кървави пари ", които ще подхранват това, което той назова " геноцид на украинците ".

" Всяко евро, всеки цент, който получавате от Русия или който изпращате в Русия, е оплискано в кръв, това са кървави пари и кръвта на тези пари е украинска кръв, кръвта на украинския народ ", сподели Виталий Кличко посредством видео връзка на конференция на кметове в Женева.

" Не може да си полубременна. В момента войната е черно-бяла. Вие за мира ли сте и подкрепяте Украйна или подкрепяте агресорите, Русия? ", добави той в посланието си към политиците.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР