Посланиците на доброто Жанета Кирчева и 10- годишната Матеа Рачкова

...
Посланиците на доброто Жанета Кирчева и 10- годишната Матеа Рачкова
Коментари Харесай

Посланиците на доброто гостуваха на Областна администрация

Посланиците на положителното Жанета Кирчева и 10- годишната Матеа Рачкова се срещнаха със заместник-министъра на труда и обществената политика Надя Клисурска и регионалния шеф Кристина Сидорова. Областният шеф съобщи грамотата и плакета на Жанета Кирчева, които одобри от нейно име на формалната гала в София. Матеа получи подарък от Областна администрация- просветителна игра за млади пътешественици. Кристина Сидорова им благодари за светлината, която разпръскват с безкористните си жестове на съпричастност, като акцентира, че няма по-голямо отличие от вярата, събудена от положителните каузи. Те разговаряха още за добротворчеството и за нуждата да се дава публичност на вдъхновяващите образци.

Матеа Рачкова е номинирана за премията от своя учителка. „ Споделих историята на щерка ми в обществените мрежи. Нейна преподавателка я прочете и помоли Матеа да напише какво я е стимулирало и по какъв начин се е почувствала, откакто подарява косата си, с цел да бъде направена от нея перука за онкоболно дете. Без да знаем, учителката я напечатала и изпратила до ДАЗД. “, разясни майката на 10-годишното момиче Веселина Иванова. Една от най-малките посланици на положителното в страната е мотив за горделивост и чудото в живота на родителите си. Матеа е измежду първите заченати бебета благодарение на Общинския фонд инвитро, основан през 2013 година. 10-годишното момиче запълва свободното си време с уроци по китайски език и изобразяване, като през миналите години е отличена в разнообразни състезания за млади художници, в това число и „ С очите си видях бедата “, в който взе участие и тази година. Планира още веднъж да си пусне дълга коса и да я подари, с цел да помогне най-малко на още едно дете.

Жанета Кирчева е добротворец по предопределение. Акциите и акциите, които е провела, са десетки: набира средства за хранителни артикули за бездомници; поддържа деца и фамилии в неравностойно положение; подкрепя бягащите от войната в Украйна; провежда акции в помощ на Терапевтичния център „ Св. Илия “. В деня на награждаването, Кирчева организираше следващата акция за центъра „ Св. Илия “- благотворителен базар. Той е ситуиран в къщичките до Република България „ Априлов- Палаузов “ и ще продължи до 8 март. Целта е да се съберат средства за обзавеждането и оборудването на преходното жилище към центъра. „ Имам фейсбук група „ Добрини за Габрово “. С всички хора в нея реализираме другите начинания. Помощ получаваме от регионалната и общинската администрации, от институции, другари и познати, с цел да доближи положителното до повече хора в нашия град. “, показа Кирчева.

Наградите “Посланик на положителното “ се връчват от Държавната организация за протекция на детето за четвърта поредна година. Призът се дава на персони, експерти и организации, помогнали на дете и/или на фамилията му и трансформирали житейска им орис.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР