Посланиците на 28-те страни членки на ЕС единодушно отхвърлиха предложение

...
Посланиците на 28-те страни членки на ЕС единодушно отхвърлиха предложение
Коментари Харесай

ЕС с вето на предложение Саудитска Арабия да бъде включена в терористичен списък

Посланиците на 28-те страни членки на Европейски Съюз единомислещо отхвърлиха предложение на Европейската комисия да се прибавят Саудитска Арабия и други страни в лист на страни, които перат пари и финансират тероризъм.

Това оповестява Агенция Франс Прес, базирайки се на европейски източници.

Планът на Комисията вбеси Саудитска Арабия, Съединени американски щати и раздразни европейски столици.

Европейски източник означи пред организацията, че 28-те вътрешни министри ще формализират решението на диалози в Брюксел в четвъртък.

Правителствата " не могат да поддържат актуалното предложение ", се споделя в чернова на декларация, която ще бъде утвърдена от министрите.

Представителите на страните членки се оплакват от метода, по който Комисията е изготвила листата.

В декларацията се акцентира, че описът не е основан с транспарантен и еластичен развой, който интензивно да насърчава засегнатите страни да подхващат решителни дейности, до момента в който в това време се почита правото им да бъдат изслушани.

Лично кралят на Саудитска Арабия Салман писа до европейски водачи, с цел да изрази митинга си. В него той дефинира проекта на Комисията като " неочакван и непредвиден ". Салман предизвестява, че ще засегне търговията и вложенията сред монархията и Европейски Съюз.

Според предлагането на Комисията новите страни ще бъдат включени към други 16 страни, които се преглеждат като страни, които не поставят задоволително старания за прекъсване финансирането на тероризъм и проведената престъпност. В листата влизат страни като Иран, Пакистан, Ирак, Етиопия и КНДР. Включването им в листата не води до въвеждане на наказания, само че задължава европейските банки да постановат по-голям надзор над преводите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР