Посланиците на 13 арабски държави проведоха среща в Канбера. Те

...
Посланиците на 13 арабски държави проведоха среща в Канбера. Те
Коментари Харесай

Австралия обмисля да премести посолството си в Йерусалим

Посланиците на 13 арабски страни организираха среща в Канбера. Те са обезпокоени, че проект на Австралия да признае Йерусалим за столица на Израел може да навреди на мирния развой , предизвести посланикът на Египет, представен от " Ройтерс ".

По-рано през днешния ден австралийският министър председател Скот Морисън направи ненадейно известие , че е подготвен да признаят Йерусалим за столица на Израел и че е допустимо Австралия да реалокира посолството си в свещения град.

Съобщението принуди 13-те посланици да свикат среща в австралийската столица , разгласи Мохамед Хайрат, дипломат на Египет в Австралия.

" Постигнахме единодушие да изпратим писмо на външния министър и да изразим терзанието и загрижеността си по отношение на известието ", добави той.

Според него това решение може да навреди на мирния развой и ще има доста отрицателно отражение върху връзките сред Австралия и освен арабските страни, само че и доста други мюсюлмански страни.

Индонезия, най-голямата мюсюлманска страна в света, също предизвести, че сходно решение на Австралия може да подкопае мирния развой сред Израел и палестинците.

Страната предизвиква Австралия и другите страни да продължат да поддържат мирния развой и да не подхващат дейности, които могат да подкопаят мирния развой и международната сигурност.

Морисън разгласи, че към момента не е взето решение за пренасяне на посолството от Тел Авив в Йерусалим, само че причините за подобен ход са " безапелационни ". По думите му въпросът не е обсъждан със Съединени американски щати, които по-рано тази година реалокираха посолството си в Йерусалим.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР