Посланици на каузата този път са Мария Илиева, Влади Ампов

...
Посланици на каузата този път са Мария Илиева, Влади Ампов
Коментари Харесай

14 популярни български изпълнители пеят обичани детски песни

Посланици на идеята този път са Мария Илиева, Влади Ампов - Графа, Поли Генова, Любо Киров, Михаела Филева, Орлин Павлов, Нина Николина, Стефан Вълдобрев, Рут Колева, Данчо Караджов, Вики от Мастило, Дичо, Йоанна Драгнева, Свилен Ноев, децата от Voice Academy и вокална група “Шоколадче ”. Техните вълшебни гласове влизат в домовете на българските деца, с цел да ги приспиват, радват, да ги карат да танцуват или да възпитават в тях добър музикален усет. Това е и фантазията на Яна и Вики от “Маргаритка ” - да дават качествено аудио и видео наличие на актуалните деца. Наградата за двете дами, както и за всички участници в основаването на албума, е повече детски усмивки.

В новото издание са включени и две авторски творби - “Песен за цифрите ” и “Песен за формите ” . Автор на музиката и текста е Вики от “Мастило ”. Това са първите напълно авторски музикални творби за деца на български език с учебен темперамент. С помощта на творби като тези, най-малките измежду нас по-лесно и благодарение на музиката ще получават съществени познания и на български език. “Песен за цифрите ” към този момент има и напълно авторско 3D анимирано видео, което най-малките могат да гледат в каналите на “Маргаритка ” в платформите за видео шерване. С видеото децата на България ще се научат да борят от 1 до 10 и на български език. През месец януари се чака и цяла нова поредност с видеа с учебен темперамент - “Мъпет шоуто на Маргаритка и Приказки до безкрайност ”.
 Маргаритка NOVA
Създателите на вълшебната музика на “Маргаритка ” също не са инцидентни. Музикален продуцент на албума е Краси Тодоров, а аранжиментите са дело на Виктор Стоянов. И двамата имат дълготраен опит като композитори, аранжори и саунд дизайнери на разнообразни музикални творби, както и в сферата нa филмовата музика, реклами, театрални постановки и доста други.
Двамата споделят, че творбите за деца са специфични, работата по тях изисква изключителна точност, внимание към всеки подробност и мисъл в подбора на всеки инструмент и тон. Комбинацията от гения и уменията на Краси и Виктор дава на творбите на “Маргаритка ” класическо, само че и модерно звучене, което днешните деца харесват и обичат!-->

Вторият албум на “Маргаритка ” включва още 10 от най-популярните български детски песнички, направени в модерни аранжименти и изпяти на нов глас от най-обичаните реализатори в България. Така общественият план дава нов живот на типичен творби, които са част от детството на генерации българи и ги прави налични и за децата през днешния ден. В новия албум звучат “Жаба Жабурана ”, “Шаро и първият сняг ”, “Тръгнал Кос ”, “Хей Ръчички ”, “Рачо Капитана ”, “Пеят скачат палците ”, “Ние сме бойци ”, “Патешкия танц ”, “Вълкът и седемте козлета ” и “Продавач на вяра ”.

Още музикални детски площадки ще построят Виктория Величкова от група “Мастило ” и Яна Липованска - основатели на “Маргаритка ”, с част от приходите от втория публикуван диск с обичани детски песни. Първата такава към този момент е реалност и е в София, в парк “Гео Милев ”, както и два музикални къта за игра навън в лечебни заведения в Русе и Плевен.

В началото на тази година “Маргаритка ” стана един от тримата финалисти в “ПРОМЯНАТА ” – най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп и фондация “Reach for Change Bulgaria ”, подпомагаща планове, които трайно усъвършенстват средата на живот на децата в България. Благодарение на подкрeпата и финансирането на ПРОМЯНАТА, планът съумя да сътвори музиката и видето на “Песен за цифрите ”, което е първото от поредност аудио-визуални творби с учебен темперамент.

Дискът може да бъде закупен от онлайн магазина на план “Маргаритка ”, а от месец декември и в бензиностанции, книжарници и супермаркети в цялата страна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР