Посланикът ни във Великобритания и Северна Ирландия Марин Райков ще

...
Посланикът ни във Великобритания и Северна Ирландия Марин Райков ще
Коментари Харесай

Марин Райков ни представлява в Международната морска организация

Посланикът ни във Англия и Северна Ирландия Марин Райков ще съставлява България в Международната морска организация. Това взеха решение на днешното съвещание на Министерския съвет.

Международната морска организация (ММО) е със седалище в Лондон. Определянето на непрекъснат представител към ММО ще способства за по-видимата и самодейна позиция на страната ни в региона на морската сигурност и превоз, предварителната защита на замърсяванията и сигурността на комерсиалното мореплаване.

България е измежду страните-основателки на ММО от 1960 година и е страна по съвсем всички конвенции и други правни принадлежности, одобрявани под егидата на ММО. Основните цели за страната ни целят повишение на положението на морската сигурност, сигурност и опазването на морската среда от замърсяване.

Припомняме, Марин Райков е зам.-външен министър в кабинета на Иван Костов (1998 - 2001) и по време на първото държавно управление на Бойко Борисов (2009 - 2010).

След 2010 година за повторно е дипломат във Франция. Райков е длъжностен министър председател на България от 13 март до 29 май 2013 година От 2013 година е дипломат в Италия. Сега е дипломат на България в Обединеното Кралство. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР