Посланикът ни във Ватикана Богдан Паташев подложи под съмнение твърденията

...
Посланикът ни във Ватикана Богдан Паташев подложи под съмнение твърденията
Коментари Харесай

Посланикът ни във Ватикана: Не вярвам на твърденията за думите на митрополит Николай за папата

Посланикът ни във Ватикана Богдан Паташев подложи под подозрение изказванията за „ изострен коментар “ на пловдивския митрополит Николай за визитата на папа Франциск у нас.

По време на тържествена литургия по случай Гергьовден митрополит Николай декларирал пред миряните в храма " Свети Георги ", че визитата на римския папа е политически акт , задачата е да се обединят всички църкви към Рим и „ когато пристигна Антихристът, папата да го посрещне. “

Пловдивски медии оповестиха в понеделник, че митрополит Николай приказвал дълго за визитата на папа Франциск в България след литургията, която отслужил. Той разкритикувал остро визитата и я оповестил за политически акт, който Българската православна черква няма по какъв начин да поддържа по религиозна линия. " Посрещнахме римския папа като държавен глава на суверенната страна Ватикана, само че никой не може да ни принуди за общо свещенодействие с него ", споделил митрополит Николай от олтара на " Свети Георги ".

„ Не съм чул сходни изявления от отец Николай. Допускам, че тези думи са „ поставени в устата му ”, защото, както знаем, той е един от митрополитите с по-колоритен език. Не имам вяра, че го е споделил тъкмо по този метод ”, сподели Богдан Паташев, определен за български дипломат във Ватикана, в коментар на изказванията за думите на пловдивският митрополит, че папата е тук, " с цел да посрещне антихриста ".

„ Мисля, че визитата на папата е сполучливо – и като гостолюбие, и като поука оттук насетне има какво да се доразвива ”, добави Паташев пред.-->
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР