Посланикът ни в Москва Бойко Коцев ще бъде сменен, научи

...
Посланикът ни в Москва Бойко Коцев ще бъде сменен, научи
Коментари Харесай

Сменяме посланика в Москва - секретар на президента заминава на мястото на Бойко Коцев

Посланикът ни в Москва Бойко Коцев ще бъде заменен, научи OFFNews. 

Външното министерство е внесло предлагането за промяната на посланика на закрито съвещание на Министерския съвет, където то е било утвърдено, само че към момента не е оповестено публично.

Очаква се то да стане ясно след публикуването на стенограмата от съвещанието, което би трябвало да се случи в петък. 

Бойко Коцев е дипломат на България в Русия от пролетта на 2012 година и мандатът му към този момент изтече, само че решение за промяната му по този начин и не беше взето. 

Новият ни дипломат в Москва ще бъде секретарят на президента Румен Радев по външнополитически въпроси Атанас Кръстин. 

За да стане дипломат, Кръстин би трябвало да получи и агреман от съветското министерство на външните работи, което най-вероятно към този момент е реалност, щом решението към този момент е взето.

Атанас Кръстин работи във външното министерство от 1987 година Ръководил е политическата работа в посолството ни в Берлин, бил е консул в Бавария и Баден-Вюртемберг (2006-2010 г.), както и общоприет консул в Ниш (2012-2016 г.).

Кръстин беше назначен за секретар на президента по външната политика на 23 януари 2017 година

Миналата седмица Бойко Коцев беше привикан от премиера Бойко Борисов за консултация с държавното управление по случая с отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал. 

Коцев беше изслушан от Съвета по сигурността, след което Борисов разгласи, че България няма да гони съветски дипломати във връзка със случая, както направиха над 25 други страни. 

След съвещанието Борисов сподели още, че Бойко Коцев се връща в Русия след Великден, защото на 8 април ще бъде открита галерия на Светлин Русев в Москва. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР