Посланикът напомня, че в своята история Русия никога не е

...
Посланикът напомня, че в своята история Русия никога не е
Коментари Харесай

Митрофанова сравни българското Освобождение с войната в Украйна

Посланикът припомня, че в своята история Русия в никакъв случай не е започвала войни, тя ги е приключвала
Руският дипломат у нас Елеонора Митрофанова насочи поздравления за 3 март. В обръщението си в началото тя прави ретроспекция на събитията преди 144 години, когато българския народ е получил дълго чаканата си независимост.

Митрофанова декларира, че събитията тогава и тези в този момент в Украйна се възприемат от нейните сънародници по същия метод - „ като обективна, от дълго време закъсняла акция за отбрана на народа на Донбас от нацисткия киевски режим, който в продължение на 8 години безсистемно убиваше цивилни жители “.

„ Многото ни опити да решим спора по дипломатически път не доведоха до резултат. Вместо да послушат жителите на Донецк и Луганск, които приканиха украинските управляващи да съблюдават Минските съглашения, западните страни продължиха да въоръжават фашистките украински групировки, подтиквайки ги към решителни дейности срещу мирното население на Донбас”, декларира съветският дипломат у нас.

Митрофанова изяснява, че освен това състояние Русия е нямало по какъв начин да се помири. „ Това е в несъгласие с нашите хуманни и християнски полезности. В този ден бих желала да прикани българските жители да се замислят и да погледнат на протичащото се в Украйна обективно, без техният взор да бъде замъгляван от течащата агитация. В момента в Украйна се води специфична военна интервенция за демилитаризация и денацификация на нарушителите от киевските управляващи, които от 2014 година водят война против личния си народ”, добавя тя.

Посланикът приключва с думите: „ Напомням, че в своята история Русия в никакъв случай не е започвала войни, тя ги завършва. Убедени, че сме прави в делото си”.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР