Посланикът на Южна Корея в Съединените щати Ли Су-хък помоли

...
Посланикът на Южна Корея в Съединените щати Ли Су-хък помоли
Коментари Харесай

Южна Корея иска от САЩ лидерство за ядрената програма на КНДР

Посланикът на Южна Корея в Съединените щати Ли Су-хък помоли президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп в понеделник да продължи " да демонстрира водачество " по севернокорейския нуклеарен въпрос. Президентът Тръмп сподели в отговор, че ще направи това, съобщи " Йонхап ".

Ли насочи настояването по време на церемонията в Белия дом, с цел да показа акредитивните си писма на Тръмп, се показва в посолството в прессъобщение. Ли бе измежду шестимата нови посланици, които показват пълномощията, измежду които са тези от Източен Тимор, Тайланд и Австрия.

Ли поема поста през октомври.

Припомняме, че на 1 януари, севернокорейският водач Ким Чен-ун даде обещание в сряда ново стратегическо оръжие в близко бъдеще.

Също по този начин стана ясно, че ще продължи развиването на нуклеарната стратегия на страната.

Както бе обявено по-рано, Пхенян разиска " нападателни ограничения " за обезпечаване на суверенитета и сигурността на азиатската страна на втория ден от деликатно следена партийна среща.

Забележките на Ким пристигнаха, откакто Съединени американски щати пропуснаха крайния период в края на годината за рестартиране на договарянията за нуклеарното разоръжаване на Севера.

Американският държавен секретар Майк Помпео съобщи, че се надява Северна Корея да избере мира. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР