Посланикът на Украйна във Великобритания Вадим Пристайко заяви в интервю

...
Посланикът на Украйна във Великобритания Вадим Пристайко заяви в интервю
Коментари Харесай

Киев отказва НАТО, ако ще се спаси от война: Посланикът й пред ВВС

Посланикът на Украйна във Англия Вадим Пристайко съобщи в изявление за Военновъздушни сили, че е допустимо страната му да се откаже от влизане в НАТО , за където даже няма публична покана, в случай че по този метод може да спре възможна война с Русия.

Напомняме, че преди 2 седмици президентът на Съединени американски щати Байдън отнесе въпроса с участието към далечното бъдеще.

Попитан повторно от водещия дали има поради отвод от включване в НАТО, посланикът повторно дефинира това като „ възможно” и че Киев „ може да прояви гъвкавост”.

От Външното министерство на страната му се пробваха да обяснят, че няма неочакван противоположен завой, защото стремежът към НАТО и Европейски Съюз бил в Конституцията.

Попаднал под напън от Киев по-късно, посланикът витиевато изясни пред Ройтерс, че имал поради, че „ в дадения миг не сме членове на НАТО и сме подготвени на доста отстъпки, които и вършим в нашите диалози с Русия”. Припомняме, че Украйна изиска скоростна среща с Кремъл „ в период от 48 часа” в неделя, очевидно с цел да изпревари визитата на немския канцлер Шолц при Путин.

Пламен Валентинов
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР