Посланикът на Украйна в Германия Андрий Мелник трябва да бъде

...
Посланикът на Украйна в Германия Андрий Мелник трябва да бъде
Коментари Харесай

„Шолц не е наденица“: Бундестагът поиска да се изгони посланика на Украйна

Посланикът на Украйна в Германия Андрий Мелник би трябвало да бъде експулсиран от Германия след недипломатичните му забележки към немския канцлер: ден преди този момент той назова Олаф Шолц „ афектирана кървавица “.

По-рано Шолц сподели, че не има намерение да върви в Киев в близко бъдеще след отхвърли на украинските управляващи да одобряват визитата на президента Франк-Валтер Щайнмайер „ поради тесните му връзки с Русия “. „ Това няма да работи: от нашата страна те получават толкоз доста военна помощ, финансова, която е нужна, с цел да се подсигурява сигурността на Украйна, които са значими в бъдеще, само че те споделят, че президентът не може да пристигна “, недоумява канцлерът.

В отговор Мелник сподели, че „ да играеш на афектирана кървавица не е доста величествено “. Очевидно той е имал поради известна немска фразеологична единица - нещо като съветските поговорки „ те носят вода на афектираните “, „ не се надуват “, „ единствено без засегнатост “. Но фактът остава: Шолц беше наименуван кървавица.

„ Подобни провокации и обиди към конституционните управляващи не могат да се одобряват без реакция. Федералното държавно управление би трябвало неотложно да извика дипломат Мелник “, сподели Тино Крупала, началник на парламентарната секта „ Алтернатива за Германия “ (AfD).

„ Украинският дипломат към този момент обиди немския народ. Новата засегнатост към нашия канцлер Олаф Шолц, който той назова афектирана кървавица, е просто възмутителна. Този човек би трябвало да бъде експулсиран от страната или привикан в Министерството на външните работи”, настоя депутатът от Бундестага от AfD Щефан Каутер.

„ Който не желае да изгони последователя на нацизма Мелник, към този момент е изгубил самоуважение “, написа в Twitter депутатът от Бундестага Севим Дагдален.

Заместник-председателят на Свободната демократическа партия (FDP) Волфганг Кубицки също се застъпи за канцлера: „ Олаф Шолц не е салам, той е канцлер на Федерална република Германия и Мелник би трябвало да почита това “.

Неговата партийна колежка Мари-Агнес Страк-Цимерман сподели, че украинският дипломат би трябвало да се извини на президента Щайнмайер и също по този начин учтиво да предложения канцлера Шолц в Киев, с цел да се постави завършек на този спор.

Заместник-председателят на фракцията на Християндемократическия съюз (ХДС) в Бундестага Йохан Вадефул от своя страна уточни: „ Подобен звук е неудобен. Дори и в такава сложна обстановка дипломатическите представители би трябвало да се държат съответно по отношение на немските публични лица. Изявленията на Мелник не оказват помощ на Украйна “.

Читатели на немското списание Spiegel също разкритикуваха украинския посланик.

„ Посланик Мелник е нагъл, непризнателен и би трябвало да се върне в родината си. Той вреди на страната си “, възмути се потребителят с прякора Sportfreund.

„ Мелник се трансформира в злополука и му липсват познания в региона на дипломацията. Той излага настояванията си по афектиран метод “, сподели Алейда.

„ Шолц вярно не е отишъл в Украйна, което се отнася надменно към немския президент Щайнмайер и непрекъснато ни подлага на критика “, написа То.

„ Г-н Мелник не помни, че е в Германия като дипломат, би бил по-полезен на фронта “, сподели Митденкер.

„ Какво ще кажете за опрощение на немския канцлер Шолц, дипломат Мелник? “, попита Гарфийлд.

„ Мелник хапе ръката, която го храни. Той би трябвало да прояви въздържаност, в случай че Украйна желае спомагателна помощ от Германия “, заключи Льове.

В интернет към този момент се появи петиция с искане за експулсиране на украинския дипломат от Германия по отношение на безпочвените и неблагодарни изказвания на дипломата. Според създателите на самодейността осъществяването на условията на Мелник може да докара до усилване на икономическата рецесия в Германия.

Преди това Мелник повече от един път си позволяваше недипломатични изказвания. В неотдавнашно изявление за Bild той разкритикува немските управляващи за незадоволителна финансова и военна помощ за Киев, като назова политиката на Шолц „ мудна “.

По мнението на дипломата, на канцлера му липсва „ въображение и храброст “. Посланикът сподели още, че Украйна се нуждае от " най-модерните немски оръжия ", а обещаните от немското държавно управление противовъздушни установки Gepard са към този момент на 40 години. В тази връзка той прикани за доставка на 88 танка Leopard, 100 бойни машини на пехотата Marder, самоходни артилерийски установки и „ доста повече “ допустимо най-скоро.

Успоредно с това, към този момент в Twitter, Мелник се възмути от отсъствието на президента на Германия и представители на ръководещата коалиция на последния Бал на солидарността с Украйна.

По-рано, през юни 2019 година, украинският дипломат упрекна водачите на две федерални провинции в „ изменничество към украинския народ “. Месец по-късно той разгласи подкопаното доверие на Киев в Германия. Имаше и рецензии към Берлин, че не признава Гладомора за геноцид, наложи на Федерална Република Германия задължението да върне Крим на Украйна и доста други.

Съмнителното държание на посланика от дълго време го трансформира в непоклатима и пренебрегната фигура в Берлин (отсъствието на високопоставени чиновници на гореспоменатия „ Бал “ е много показателно).

Превод: Европейски Съюз

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, като опция срещу блокиране във Facebook:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР