Посланикът на Украйна в Анкара Василий Бодна обвини Русия, че

...
Посланикът на Украйна в Анкара Василий Бодна обвини Русия, че
Коментари Харесай

Дипломат обвини Русия, че изпраща откраднато зърно в чужбина

Посланикът на Украйна в Анкара Василий Бодна упрекна Русия, че " краде " и изпраща украинско зърно в чужбина, в това число в Турция.

" Русия нахално краде украинско зърно и го изпраща в чужбина от Крим, в това число в Турция ", съобщи пратеникът на Киев в Анкара.

" Поискахме помощта на Турция за решение на въпроса ", добави той в известие в Twitter.

Преди нахлуването на Русия на 24 февруари Украйна беше главен експортьор на пшеница и слънчогледово олио.

Анкара поддържаше внимателен баланс с Киев и Москва.

Турция, член на НАТО, достави бойни дронове на Украйна и се опита да работи като медиатор в спора, само че се въздържа от налагане на наказания на Русия, на която разчита за зърно и сила.

По искане на Организация на обединените нации Анкара също по този начин предложи да помогне за обезпечаването на морски коридори за експорт на украинско зърно.

По този мотив съветският външен министър Сергей Лавров дружно с военна делегация на 8 юни ще бъде в Турция с цел да разиска въпроса.

От началото на войната цените на питателните артикули внезапно се покачиха, като изключително застрашени са страните от Африка и Близкия изток, защото зърното не може да бъде доставено заради блокадата на украинските пристанища в Черно море от страна на съветския флот. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР