Посланикът на Турция Хасан Улусой днес е посетил Плевен с

...
Посланикът на Турция Хасан Улусой днес е посетил Плевен с
Коментари Харесай

Посланикът на Турция е посетил Плевен

Посланикът на Турция Хасан Улусой през днешния ден е посетил Плевен с съответни оферти за развиване на двустранните връзки. Това заяви пресцентърът на общината.
Той е бил придружаван от генералния консул на Турция в Пловдив Хюсеин Ергани. Двамата са се срещнали с кмета Георг Спартански и с ръководителя на Общинския съвет Мартин Митев.

Основната тематика на диалозите е било " възходящото развиване на актуалните връзки сред България и Турция, съдействието сред Плевен и Бурса и идно определяне на партньорство сред община Газиосманпаша, Истанбул, с Плевен ".

Страните ни имат необятна основа за разширение на бизнесконтактите и стимулиране на нови вложения, както и за активизиране на историческия, културния и здравния туризъм, е подчертал дипломат Улусой, представен от пресцентъра. " Плевен е доста значим район със своя капацитет, по тази причина и едно от първите ми визити е точно тук. Считам, че тук е мястото за осъществяване на огромен стопански конгрес идната година, на който могат да бъдат поканени и представители от други балкански страни ", е декларирал дипломатът.

Спартански е срещнал гостите с проектите за възобновяване на партньорските връзки с Бурса, разисквани с представители на турската община, които са гостували в Плевен във връзка на празника на града - 15 май, а също и за процедурата за побратимяване с община Газиосманпаша. Плевенският кмет е декларирал подготвеност " за изпълване на двустранните връзки с съответни инициативи ".

В удостоверение на желанията и в символ на почитание Спартански е връчил на Хасан Улусой " Почетен плакет на община Плевен ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР