Посланикът на САЩ в Русия Джон Хънтсман подаде оставка. Toва

...
Посланикът на САЩ в Русия Джон Хънтсман подаде оставка. Toва
Коментари Харесай

Американският посланик в Русия подаде оставка

Посланикът на Съединени американски щати в Русия Джон Хънтсман подаде оставка. Toва заяви The Salt Lake Tribune. Изданието дава и изображение на изказване на дипломата, адресирано до президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Писмото до американския водач е изпратено през днешния ден сутринта. Оставката на Хънтсман влиза в действие на 3 октомври.

Причината за оставката му по негови думи е "разрастване на фамилията и отговорностите в родината ".

В изказването Хънтсман прецизира, че е поласкан от доверието, което му има Тръмп като дипломат на Съединени американски щати в Русия "през този исторически сложен интервал на двустранните връзки “.

Той добави, че Москва би трябвало да бъде призована да регистрира непозволеното държание и да продължи разговора в интерес на националните ползи.

През юни Хънтсман съществено обмисля да се върне вкъщи като шеф на Юта.

През ноември 2018 година стана известно, че дипломатът е имал рак първи етап, след което му е направена интервенция.

Хънтсман стана американски дипломат в Русия през октомври 2017 година, наследявайки Джон Тефт; През 1992-1993 година Хънтсман е дипломат на Съединени американски щати в Сингапур, през 2005-2009 година към този момент е губернатор на Юта, през 2009-2011 година - дипломат на Съединени американски щати в Китай.

59-годишният американец е мормонист и има бакалавърска степен по интернационална политика. Политикът и брачната половинка му Мери Кей имат седем деца, в това число две приемни деца от Китай и Индия. Известно е, че преди да бъде назначен за дипломат в Русия, той не е знаел съветски език.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР