Посланикът на САЩ в Румъния излезе с категорично предупреждение към

...
Посланикът на САЩ в Румъния излезе с категорично предупреждение към
Коментари Харесай

САЩ хокат властта в Румъния, че разрушава съдебната система

Посланикът на Съединени американски щати в Румъния излезе с изрично предизвестие към управляващите в северната ни съседка, наблягайки, че правосъдната система на страната се " унищожава " от депутати с " имуществени ползи ", оповестява " Асошиейтед прес ".

Ханс Г. Клем е коментирал пред студенти по право, че магистратите в Румъния са сплашвани и " са нападани от ден на ден политически, както и в медиите за правосъдни решения и обществено изразени отзиви, които политическите водачи виждат като застрашаващи техните персонални ползи ".

Румънците организират постоянни митинги против законодателни промени, инициирани от държавното управление на Социалдемократическата партия, изтъквайки, че те ще затруднят правосъдното гонене на корупцията по високите етажи на властта.

Според американския дипломат противоречивата правосъдна промяна рискува да върне часовника " до началото на 2000-те години, когато румънската правосъдна система беше изумена от корупция и политическо въздействие ".

По думите на Ханс Клем, в случай че новото законодателство бъде признато, това ще направи наказателното гонене доста по-трудно и " доста ще понижи " интернационалното съдействие в региона на правоприлагането. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР