Посланикът на САЩ в ООН Ники Хейли заяви, че въпросът

...
Посланикът на САЩ в ООН Ники Хейли заяви, че въпросът
Коментари Харесай

Участието на американски спортисти в Пьончан`18 е отворен въпрос

Посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли съобщи, че въпросът с присъединяване на US спортисти на зимната олимпиада в Пьончан остава " отворен ", поради опасения за сигурността им. Дипломатката допусна, че окончателното решение ще бъде взето допустимо най-скоро.
Коментарът й бе по отношение на възходящото напрежение сред КНДР, чиято граница минава единствено на 50 км от Пьончан, и Съединени американски щати.

" Мисля, че всичко зависи от протичащото се по това време в страната - отговори Хейли, запитана от " Фокс нюз " дали ще се тормози, в случай че би трябвало да изпрати някой член от фамилията си в Южна Корея. - Трябва да следим процесите деликатно, тъй като обстановката се сменя всеки ден. "

Хейли посочи, че спортистите са се подготвяли за игрите дълго време и добави, че Съединени американски щати ще се опитат да вземат всички вероятни ограничения за тяхната сигурност. Но разкри, че решение към момента не е взето и добави: " Това е отворен въпрос ".

" Още не съм чувала нищо за това, само че зная, че в диалозите, които водим - дали ще е за Йерусалим, или за Северна Корея - постоянно става въпрос да защитим американските жители в региона ", сподели още Хейли.

Външното министерство на КНДР съобщи през тази седмица, че войната на Корейския полуостров е " факт ", и че въпросът е по-скоро " по кое време ", а не " дали ".

Наскоро френският състезателен министър Лора Флесел предизвести, че в случай че рецесията на полуострова се задълбочи и сигурността не е обезпечена " френският олимпийски тим ще си остане вкъщи ". Президентът на немската олимпийска спортна конфедерация Алфонс Хьорман пък съобщи, че ще разбере немските спортисти, в случай че решат да не вземат участие.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР