Посланикът на САЩ в ООН Ники Хейли отхвърли обвиненията на

...
Посланикът на САЩ в ООН Ники Хейли отхвърли обвиненията на
Коментари Харесай

САЩ отхвърлиха обвиненията на Иран, че стоят зад атентата

Посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли отхвърли обвиняванията на Иран, че Вашингтон стои зад терористичната офанзива на боен церемониал. Тя прикани иранските водачи да гледат по-близо до дома си, осведоми " Ройтерс ".

При нападението починаха 25 души, а към 70 души пострадаха. Иран упреква Съединени американски щати и съдружниците им в лицето на Саудитска Арабия, ОАЕ и Бахрейн.

Президентът на Иран Хасан Рохани съобщи, че съдружник на Съединени американски щати в Персийския залив стои зад нападението.
" Всички тези дребни наемнически страни, които виждаме в този район, са подкрепяни от Съединени американски щати. Американците ги насъскват и им дават нужните средства за осъществяване на такива закононарушения ", нападна Рохани.

Запитана да разяснява думите на Рохани, Хейли отговори пред Си Ен Ен: " Той би трябвало да гледа в личната си база, с цел да разбере от кое място е пристигнало това. Той може да ни упреква за всичко, което си изиска. Истината е, че той би трябвало да огледа в огледалото ".

Съединени американски щати упрекват Ислямската република в тероризъм и поддържане на екстремистки групировки. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР