Посланикът на САЩ в Израел Дейвид Фридман предизвика възмущение сред

...
Посланикът на САЩ в Израел Дейвид Фридман предизвика възмущение сред
Коментари Харесай

Палестинците бесни на посланика на САЩ в Израел заради снимка на Йерусалим без Ал Акса

Посланикът на Съединени американски щати в Израел Дейвид Фридман провокира отвращение измежду палестинците , откакто беше фотографиран да получава провокативна снимка на окупирания от Израел Източен Йерусалим , на която е изтрита фамозната джамия " Ал Акса ", оповестяват израелските медии.

Снимката в началото е била оповестена от израелска неправителствена организация, която посланикът е посетил през вчерашния ден, след което е почнала да се популяризира в обществените мрежи.

Сайб Ерекат, общоприет секретар на Организацията за избавление на Палестина (ООП), посочи в изказване, че усмивката на лицето на посланика, до момента в който получава фотографията, е саморазобличаваща .

" Колко време ще продължат тези жалки американски дейности без арабски и ислямски отговор , заслужен за джамията " Ал Акса " и величието на Харам ал Шариф (Храмовия хълм) ", запита Ерекат.

" Те нападат първата кибла в исляма и трансформират спора в набожен спор ", добави той.

Междувременно съветникът на палестинския президент Махмуд Абас по религиозните въпроси Махмуд Хабаш назова Фридман " терористичен преселник ".

Палестинското държавно управление не е било предостатъчно от обяснението на американското посолство, като представител назова случая образец за " безразсъдна и расистка надменност ".

Посолството на Съединени американски щати отговори на рецензиите, като разгласи, че Фридман не бил знаел за наличието на фотографията , добавяйки, че тя е била тикната пред посланика без единодушието му .

" Посланик Фридман не е бил наясно с облика, комплициран пред него, когато е направена фотографията. Той беше надълбоко отчаян, че някой би се възползвал от визитата му в Бней Брак, с цел да провокира спор ", показаха от американското посолство.

" Политиката на Съединени американски щати е безусловно ясна: поддържаме статуквото в Харам ал Шариф (Храмовия хълм) ", увериха американските управляващи.

На 6 декември 2017 година американският президент Доналд Тръмп разгласи решението си да признае Йерусалим за столица на Израел и да реалокира посолството на Съединени американски щати от Тел Авив в свещения град.

Промяната в дългогодишната политика на Съединени американски щати по отношение на Йерусалим провокира гневни демонстрации в окупираните палестински територии и в няколко мюсюлмански страни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР