Посланикът на САЩ в Германия Ричард Гренел заяви в интервю

...
Посланикът на САЩ в Германия Ричард Гренел заяви в интервю
Коментари Харесай

Санкциите срещу "Северен поток" са проевропейски според дипломат на САЩ

Посланикът на Съединени американски щати в Германия Ричард Гренел съобщи в изявление за в. " Билд ", че американските наказания против газопровода „ Северен поток-2 “ са признати в полза на Европа.

15 европейски страни, Европейската комисия и Европейският парламент - всички те показаха угриженост за плана. Чухме от тях, че Съединени американски щати би трябвало да поддържат напъните им. Следователно глобите са доста проевропейско решение ", безапелационен бе дипломатът. Той акцентира, че рестриктивните мерки са основани съзнателно „ колкото е допустимо по-индивидуално, целеустремено и точно “, тъй че да засягат единствено дребна част от участниците в плана за газопровода.

Според Гренел задачата на Съединени американски щати още от времето на администрацията на Барак Обама е „ да предотвратят една или друга страна да придобие прекомерно огромно въздействие в Европа, с помощта на силата “.

Сенатът на Съединени американски щати гласоподава във вторник бюджет за защита на стойност 738 милиарда $, който включва средства за „ противопоставяне на Русия “ в разнообразни области, наказания против „ Северен поток-2 “ и военна помощ за Украйна. В петък документът беше подписан от американския президент Доналд Тръмп и влезе в действие. Базираната в Швейцария Allseas, компания за полагане на тръби за газопровода „ Северен поток-2 ", разгласи прекъсването на работата си от събота, 21 декември.

По-рано през седмицата " Билд " разказа реакцията на немския канцлер Ангела Меркел спрямо санкциите от Вашингтон като  “ясно оповестяване на война ”. Меркел съобщи, че Берлин е срещу екстериториалните наказания от страна на Съединени американски щати и има намерение “решително да разиска ” въпроса.

Проектът " Северен поток-2 " включва построяването на газопровод с общ потенциал 55 милиарда кубически метра газ годишно от съветското крайбрежие през Балтийско море до Германия. Газопроводът преминава през териториални води или изключителните стопански зони на Русия, Финландия, Швеция, Дания и Германия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР