Посланикът на САЩ в Германия Ричард Гренел критикува германския външен

...
Посланикът на САЩ в Германия Ричард Гренел критикува германския външен
Коментари Харесай

САЩ критикува Германия за реакцията на договора Открито небе

Посланикът на Съединени американски щати в Германия Ричард Гренел подлага на критика немския външен министър Хайко Маас за реакцията му на известието на Вашингтон, че желае да напусне контракта " Открито небе " .

Вместо да се оплаква от реакцията на Съединени американски щати, Хайко Маас би трябвало да ускори натиска върху Русия през последните години, за да извърши отговорностите си ", съобщи американският посланик в изявление за Rheinische Post, оповестено в събота и представено от ТАСС.

Маас по-рано изрази страдание за проектите на Вашингтон и увери, че Германия ще продължи да съблюдава наредбите на Договора .
 Франция и страни от НАТО съжаляват, че Съединени американски щати се отдръпва от контракта
Франция и страни от НАТО съжаляват, че Съединени американски щати се отдръпва от контракта " Открито небе "

За тях договорът остава " функционален и потребен "

Помощникът на Доналд Тръмп за национална сигурност Робърт О`Брайън в изявление за различен немски вестник " Билд " твърди, че Съединени американски щати са принудени да вземат такова решение за " Открито небе ", тъй като от позиция на Вашингтон " съветската страна систематично нарушава Договора, като отхвърля да позволи на американците и съдружниците да летят над съветска територия. "

В същото време той споделя, че Русия употребява съглашението " с цел да прелита над цивилен институции, Белия дом, Кемп Дейвид и голф игрището, където президентът прекарва времето си ".

Тръмп разгласи в четвъртък желанието на Вашингтон да се отдръпна от " Открито небе ". В документално изказване държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео разясни, че решението за евакуиране на Съединени американски щати ще влезе в действие шест месеца по-късно .

Като причина американската страна показва открити от Съединени американски щати нарушавания на контракта от Русия . Москва отхвърля тези изказвания, заявявайки, че остава ангажирана с контракта, и също по този начин повдига насрещни обвинявания.
 Столтенберг изясни, че в случай че Русия съблюдава контракта
Столтенберг изясни, че в случай че Русия съблюдава контракта " Открито небе ", Съединени американски щати няма да се отдръпна

Съюзниците остават отворени за разговор в Съвета НАТО-Русия за понижаване на риска
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР