Посланикът на САЩ в Германия Ричард Гренел, който е близък

...
Посланикът на САЩ в Германия Ричард Гренел, който е близък
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ в Германия Ричард Гренел подаде оставка

Посланикът на Съединени американски щати в Германия Ричард Гренел , който е непосредствен политически съдружник на президента Доналд Тръмп , подаде оставка по-късно повече от две години на този пост, заяви представител на посолството, представен от Франс прес и Ройтерс.

" Посланик Гренел подаде оставка от поста си и от Държавния департамент на 1 юни ", сподели представителят и добави, че Гренел остава специфичен делегат на президента Тръмп за разговора сред Сърбия и Косово.

Причина за оставката на Гренел не беше дадена, само че се позволява, че той може да се включи в предизборния екип на президента Тръмп , отбелязва Асошиейтед прес.
Заместничката на Гренел Робин Куинвил ще бъде шарже д'афер, до момента в който не бъде утвърден нов дипломат. Преди Германия тя е работила в посолствата на Съединени американски щати във Виена, Брюксел, Кипър, Лондон и Багдад.

Още с идването си в Германия Гренел стартира да прави остри изявления и даже заплаши немското държавно управление и немски компании със наказания по разнообразни мотиви. През двете си години като дипломат той не се колебаеше да подлага на критика немската политика към НАТО, присъединяване ѝ в газопровода " Северен поток-2 " от Русия и включването на китайския телекомуникационен колос Huawei в построяването на бъдещата мрежа 5G. Гренел също по този начин прикани немските компании да се изтеглят от Иран.

Германски леви депутати даже желаеха парламентарен спор за вероятно отзоваване на Гренел, който упрекнаха в интервенция в немските вътрешни каузи.

Миналия месец ДПА заяви, че Гренел ще напусне, щом Сенатът на Съединени американски щати утвърди конгресмена Джон Ратклиф, различен политически съдружник на Тръмп, като непрекъснат шеф на националното разузнаване. През февруари Тръмп беше назначил 53-годишния Гренел за и.д. шеф на националното разузнаване.

Гренел обаче провокира напускането на редица високопоставени представители на разузнаването, в чиято преданост към Тръмп имаше подозрения . Той разгласи и реорганизации, без да уведоми авансово Конгреса, както би следвало, заради което не беше утвърден на поста.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР